- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legende podeljene o sudbini Ronalda u Junajtedu: „Pustite ga da ide“; „Dobar je za klupu“

© AP Photo / Jon SuperKristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Pratite nas
Poraz Mančester junajteda od Brajtona na Old Trafordu (1:2) glavna je tema na Ostrvu posle uvodnog kola Premijer lige. Naravno, u centru pažnje je Kristijano Ronaldo koji je šansu dobio sa klupe. I dok njegov bišvi saigrač Vejn Runi smatra da Portugalac treba da ode, legendarni Roj Kin poručuje da je iskusni napadač dobar za klupu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ne, ide, pa ne ide Junajtedu. Košmaran start sezone sa novim trenerom Erikom ten Hagom. Perspektivni stručnjak koji je čuda činio sa Tadićevim Ajaksom moraće još mnogo da se pomuči kako bi njegov Mančester počeo da pobeđuje i kako bi se uključio u trku za gornji deo tabele.
Jasno je bilo posle meča sa Brajtonom, gde su gosti na Old Trafordu posle uvodnih 45 minuta imali dva gola prednosti. Uspeli su "crveni đavoli" da prepolove pomenutu prednost, ali je to bilo sve.
Prva zvezda Junajteda, bar na papiru – Kristijano Ronaldo, šansu je dočekao sa klupe. Ušao je umesto Brazilca Fred u 53. minutu, ali njegova pojava na terenu nije promenila stvar.
Time su samo podgrejane priče oko njegovog nezadovoljstva i toga da hoće da napusti ekipu, ali se ispostavlja da nema ozbiljno zainteresovanih klubova koji bi ga „udomili“ sa astronomskom platom koju prima u Junajtedu.
Ronaldo je u remiju sa Rajo Valjekanom pre meča sa Brajtonom bio starter, a na poluvremenu je zamenjen, što ga je po svemu sudeći toliko razbenselo, da je pokupio stvari i na poluvremenu se uputio ka svom domu.
To se nimalo nije dopalo legendi i kapitenu Mančester junajteda Roju Kinu, koji je posle svih dešavanja vezanih za Junajted i Ronalda poručio:
„Drago mi je da nije otišao ranije, ali očigledno je on dobra opcija sa klupe. Ne možete da pustite Ronalda da ode i da mislite da je Marsijal rešenje. Marsijal nije rešenje. Imao je solidne pripreme? Pa? Jaka stvar“, izričit je bio Kin, nekadašnji kapiten Portugalcu na Old Trafordu.
(Ne)očekivani debakl Junajteda pred svojim navijačima u premijernom meču sezone 2022/23 naterao je još jednu legendu posrnulog slavnog kluba da se oglasi. I to iz daleke Amerike, a reč je o Vejnu Runiju, koji trenutno vodi Di-Si junajted.
Popularni Šrek apelovao je na rukovostvo kluba da pusti Kristijana, jer on očigledno više nije srećan na Teatru snova.
„Mislim da bi Junajted trebalo da pusti Ronalda. Nije da on ne može da igra za Mančester koji vodi Ten Hag. Roni može da igra za bilo koji tim i uvek će postizati golove, ali mi se lično čini da Junajted još nije spreman da se bori za trofeje i trebalo bi da se fokusira da izgradi tim koji će moći za tri ili četiri godine da se bori da osvoji ligu“, rekao je Runi.
Ostalo je još vremena do kraja letnjeg prelaznog roka, pa ostaje da se vidi da li će se dve strane razići ili će uspeti dalje da nastave zajedno, uprkos svemu lošem kroz šta trenutno prolaze.
Podsetimo, Kristijano Ronaldo se prošlog leta vratio iz Juventusa u Mančester junajted i najplaćeniji je fudbaler Premijer lige sa godišnjom platom od vrtoglavih 26,4 miliona funti.
Iza njega je Kevin de Brujne, Belgijanac iz Mančester sitija koji ima 20,4 miliona funti godišnju platu, a treći je golman Junajteda i Ronaldov saigrač David de Hea - 19,2.
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
Nova bruka na „Teatru snova“ – Hagov Junajted izgubio od Brajtona
Futbol. RPL. Matč CSKA - Fakel - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
Niko kao Igor Veliki – Rusija ima novog rekordera
Futbol. Tovariщeskiй matč. Germaniя - Rossiя - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SPORT
Reprezentativcu Nemačke preti 10 godina zatvora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala