Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština poručuje da reciprocitet neće biti tema u Briselu 18. avgusta

© AP Photo / Olivier Douliery/Pool PhotoPotpisivanje sporazuma u Vašingtonu
Potpisivanje sporazuma u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Vlasti privremenih institucija u Prištini saopštile su da je odluka o reciprocitetu sa Srbijom dogovorena ranijim briselskim sporazumom i da se o tome neće razgovarati na predstojećem sastanku premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je u Briselu zakazan za 18. avgust, prenosi Koha.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dnevni red sastanka još nije poznat.
Portparol takozvane Vlade u Prištini Perparim Krieziu nije nagovestio o čemu će se u Briselu razgovarati, već je naglasio da neće biti sastanka na nivou glavnih pregovarača, pre onog na visokom nivou.
„O dnevnom redu sastanka ćemo vas blagovremeno obavestiti. Odluke o registarskim tablicama i dokumentima za ulazak i izlazak su vladine odluke koje su predviđene i sporazumima koje su strane dogovorile u prošlosti, stoga ne mogu biti predmet rasprave na ovom sastanku“, rekao je Krieziu.
Ni portparol Evropske unije Peter Stano nije izneo detalje o sastanku 18. avgusta.
„Mogu da potvrdim da su, nakon što je visoki predstavnik Žozep Borelj pozvao obe strane u Brisel, predsednik Vučić i premijer Kurti prihvatili njegov poziv i da će ih 18. avgusta u Briselu primiti visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, kako bi razgovarali o daljem dijalogu Beograda i Prištine. Više detalja o logistici i dnevnom redu podelićemo bliže danu sastanka“, izjavio je on, preneo je „Kosovo onlajn“.
Zastava EU na podu - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SRBIJA
Brisel može ali neće: Borelj priznao poraz pregovaračkog procesa Beograda i Prištine pod okriljem EU?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala