- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iz ukrajinskih luka u ponedeljak kreću još dva broda

© AP Photo / David GoldmanTeretni brod sa pšenicom ukotvljen u luci u Odesi
Teretni brod sa pšenicom ukotvljen u luci u Odesi - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Zajednički koordinacioni centar u Istanbulu dozvolio je da u okviru prehrambenog sporazuma u ponedeljak isplove dva broda sa hranom iz ukrajinskih luka Južni i Černomorsk, prenosi pres-služba UN.
Brodovi će preneti ukupno 59.459 tona proizvoda.
Dozvolu za plovidbu 8. avgusta dobio je brod MB „Sakura“ – iz luke Južni u pravcu Ravene u Italiji. Na brodu je 11.000 tona soje.
Iz luke Černomorsk u pravcu Iskanderuna u Turskoj za ponedeljak je dozvoljen izlazak brodu MV „Arizona“. Na ovom brodu nalazi se 48.459 tona kukuruza, navodi se u saopštenju.
Humanitarna operacija planirana je uz aktivno učešće ruskih oficira u okviru Zajedničkog koordinacionog centra u Istanbulu.
Izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka odvija se u okviru prehrambenog sporazuma koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN. Paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.
Teretni brod Razoni sa ukrajinskim kukuruzom  - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
SVET
Libanski ministar: Brod „Razoni“ sa ukrajinskim kukuruzom promenio kurs
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala