- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Libanski ministar: Brod „Razoni“ sa ukrajinskim kukuruzom promenio kurs

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaTeretni brod "Razoni" sa ukrajinskim kukuruzom
Teretni brod Razoni sa ukrajinskim kukuruzom  - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Teretni brod „Razoni“ sa ukrajinskim žitaricama promenio je kurs i ​​očigledno čeka uputstva o novoj destinaciji, saopštio je na Tviteru libanski ministar za javne radove i saobraćaj Ali Hamija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Brod ‘Razoni’, koji je krenuo iz luke Odesa sa tovarom kukuruza a koji je, kako se pričalo, trebalo da stigne u luku Tripoli u Libanu, menja kurs pre nego što je stigao na prvobitno najavljenu destinaciju. Podaci pokazuju da čeka uputstva o određivanju svoje nove destinacije“, napisao je ministar.
Brod je 1. avgusta krenuo iz Odese, noseći 26 hiljada tona kukuruza. U Liban je trebalo da stigne jutros.
Izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka odvija se u okviru prehrambenog sporazuma koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN. Paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora. Humanitarna operacija planirana je uz aktivno učešće ruskih oficira u okviru Zajedničkog koordinacionog centra u Istanbulu.
Teretni brod - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
RUSIJA
Četiri broda sa prehrambenim proizvodima isplovila iz luka u Odesi i Černomorsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala