- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Džon Malkovič stigao u Srbiju

© Foto : che /VikipedijaDžon Malkovič
Džon Malkovič - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Glumac Džon Malkovič stigao je u Srbiju. U pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra sutra će na Feliks Romulijani izvesti muzičko-scenski spektakl „Paklena komedija – ispovesti serijskog ubice“. Malkovič je gost Zaječarskog kulturnog leta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Sve ove arije i instrumentalna muzika su neverovatno jaka dela, neverovatno talentovanih kompozitora. Radio sam mnogo predstava sa klasičnom muzikom i svaki put doživljaj je drugačiji“, rekao je za RTS Malkovič
Na pitanje zbog čega nas kroz istinitu priču o serijskom ubici Džeku Untervegeru vode dela Mocarta, Baha, Betovena, glumac odgovara da u ovom delu muzika predstavlja istinu, a tekst seriju laži.
„Muzika je savest i humanost ovog dela. To je priča o austrijskom mladiću osuđenom za ubistvo. Bio je u zatvoru 15 godina, tu je naučio da čita i piše. I kad ga je pomilovao predsednik Austrije, postao je dramski pisac, novelista, pesnik i novinar. Postao je najpoznatiji kao novinar istražujući ubistva prostitutki u Bečkoj šumi, a zapravo je sva ta ubistva počinio on. Ova predstava bi trebalo da bude njegovo priznanje posle smrti koje je napisao s onog sveta“, navodi Malkovič.
On navodi da ono što nam slučaj osuđenog ubice kojeg su slavili kao pisca i oslobodili zbog talenta govori o današnjem svetu nije mnogo lepo.
„Fascinirani smo ubicama, čak vrlo privlače neke ljude“, kaže Malkovič.
Govoreći o Srbiji, on kaže da je ovde igrao samo dva puta, i to prvi put neposredno pre pandemije i dan posle predstave grad se zatvorio.
„Onda smo zatvorili i Beč, Debrecin i Istanbul. Video sam vrlo malo Beograda, pozvan sam u Gradsku kuću, priredili su mi lep prijem, ne verujem da ću i sada imati prilike da ga vidim, ali imam dobre impresije“, ističe Malkovič.
Na pitanje koliko zna o svojim balkanskim korenima, on odgovara:
„Ne mnogo. Moj otac je uvek govorio da je njegov otac najveći lažov na svetu. Čuo sam različite priče o tome odakle smo tačno. Mislim da moja baba sa očeve strane ima srpske korene. Nikada nisam naučio vaš jezik i znam veoma malo“, kaže on.
Malkovič o novim radovima kaže da je snimio jedan francuski film, imaće turneju sa drugim muzičkim spektaklom Muzički kritičar koji je izveo i u Beogradu.
Američki glumac Džon Malkovič - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2020
Džon Malkovič u Beogradu otkrio zašto ne gleda srpske filmove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala