- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je opčinio Ameriku i poslao legendu u zaborav

© AP Photo / Jeff RobersonDušan Domović Bulut
Dušan Domović Bulut - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Srpski basketaš Dušan Domović Bulut ispisao je istoriju u američkoj „BIG 3 ligi“, oborivši rekord po broju asistencija. Bulut je zabeležio 36 uspešnih dodavanja ka saigračima, čime je nadmašio prethodni najbolji rezultat, koji je bio u vlasništvu legendarnog Brazilca Leandra Barbose.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kapiten Elijensa Dušan Domović Bulut proživljava drugu mladost u Americi i najjačoj basket ligi na planeti, a rekord je postavio u porazu svog tima od ekipe Pauer rezultatom 51:43.
Poigrava se bivši kapiten reprezentacije Srbije sa rivalima, izvodi konstantno magiju na terenu, a prosečno beleži pet asistencija po meču.
Takođe, Bulut je osmi na listi najboljih strelaca sa 15,3 poena po meču u ligi, gde se susreće sa brojnim legendarnim NBA asovima, poput Džulijusa Irvinga, Rika Berija, Gerija Pejtona, Džoa Džonsona, Čarlsa Ouklija...
„Fenomenalan je osećaj biti u krugu svih tih igrača, koji su ostavili izuzetno dubok trag u svetu košarke. To su bili moji idoli kada sam odrastao i zbog nekih od njih sam i zavoleo košarku. Neki među njima su i dalje aktivni, a neki su angažovani kao treneri. Dolazak u Ameriku i učešće u BIG 3 ligi je za mene bio cilj koji sam uspeo da dosanjam“, rekao je Bulut neposredno pre nego što je postavio rekord i ispisao istoriju.
Bulut je dodao da se ne opterećuje statističkim parametrima, mada priznaje da brojke prijaju.
„Moj učinak je prozivod dobre igre celog tima. Imamo odličnu ekipu, svi igrači se dobro kreću, gajimo stil igre sa dosta dodavanja i zaista smo dobar kolektiv, što pokazuju i rezultati“, rekao je Dušan Domović.
Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Srbi su bili hit – dok se nije pojavio Korejac /video/
Lopta Mundobasketa u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Orlići bez finala Evropskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala