- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Avramović za Sputnjik: Poezija je kako Jokić igra, tako nešto se ne viđa često

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksa Avramović prilikom intoniranja himne
Aleksa Avramović prilikom intoniranja himne - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
Pratite nas
Srpski reprezentativac Aleksa Avramović nalazi se na spisku Svetislava Pešića za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a videćemo i da li će se naći među 12 igrača koji će ići na Evropsko prvenstvo. Za Sputnjik ističe da nacionalni tim ima vrhunske uslove za pripreme, te da ekipi odgovara prisustvo Nikole Jokića.
Iza Avramovića je dobra sezona u Partizanu, kao i prilično dobre partije u dresu Srbije gde je često, u toku kvalifikacija, znao da bude najefikasniji igrač Orlova.
Sada za Sputnjik Avramović ističe kako teče dosadašnji tok priprema našeg nacionalnog tima pod nadzorom
„Atmosfera u timu je stvarno sjajna. Svi su momci došli spremni, sa željom da rade, da gradimo nešto zajedno. Stvarno je super osećaj biti deo ovog tima i priprema za dve utakmice protiv Grčke i Turske i Evropsko prvenstvo. Momci su sjajni, družimo se, igramo karte u slobodno vreme, sve je odlično. Kada nemamo trening, svi smo zajedno, nema nikakvih istupanja, baš je lepa i prijatna atmosfera“, kaže Avramović za Sputnjik.
Avramović ističe da su uslovi za trening i pripreme reprezentacije u Staroj Pazovi na izuzetno visokom nivou.
„Uslovi su fenomenalni! Iskreno, svi smo, kada smo videli kakav je kompleks, uf, baš dobar. Imaju i salu košarkašku, za trening, po svim standardima je dobra. Prelepa, dobar kvalitet, klimatizovano, imamo spa centar, velnes centar, teretana, svlačionice. Sve je maksimalno dobro, vrhunski“, ističe košarkaš Partizana.
Srbija će ovog leta računati i na Nikolu Jokića, a jasno je da MVP NBA lige strahovito diže i kvalitet, ali i moral tima.

„Neverovatno, neverovatan igrač. Došao je tako spreman, profesionalac sto odsto. Stvarno, majke mi, nemate priliku sa košarkaške strane to da vidite. Najiskrenije kažem. Sa pravom je dve godine najbolji igrač sveta, to je košarkaška poezija. Naravno da nam i on daje elana, ali ima mnogo, mnogo sjajnih igrača na treningu“, objašnjava Avramović.

Iako ima mnogo velikih imena, nema nikakvih izdvajanja, već se svi drže zajedno.
„Super odnos imaju svi igrači, ništa se ja ne izdvajam. Svi imamo super odnos, uzajamno poštovanje prema njemu, kao i prema svim selektorima. Svi su i u stručnom štabu jako dobri i pomažu nam“, ističe Avramović.
Rođeni Čačanin se naigrao kvalifikacija prethodnih godina, čak i kod Aleksandra Đorđevića, ali ističe da mu za Srbiju ništa nije teško.
„Lepo je igrati za reprezentaciju, najlepše, svaka utakmica je važna i najvažnija. Imali smo dva nezgodna poraza od Belgije, imali dvocifrenu prednost, težak poraz. Bilo je prekida zbog struje... Splet nesrećnih okolnosti je doveo do toga da izgubimo i otežamo sebi put ka Svetskom prvenstvo. Imamo sada dve najteže utakmice, ako to dobijemo, dobar je zalog. Gledamo pozitivno“, podvlači Aleksa.
A Evropsko prvenstvo?
„Ne gledamo toliko daleko iskreno, gledamo te dve utakmice, želimo na Svetsko prvenstvo, Evropsko je mnogo daleko. Fokusiramo se na Grčku i Tursku. Uvek ima ona floskula „Nikad jače Evropsko prvenstvo“. Od tih velikih imena neće igrati samo nama Bogdana koji je povređen. Ostali su potvrdili dolazak“, zaključio je Avramović javljanje za Sputnjik.
Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Srbi su bili hit – dok se nije pojavio Korejac /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala