- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Remek delo Hrvata – iskopirao Piksija i Ramba: „Nisam junak, lagao bih...“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Hrvatski fudbaler Niko Janković postigao je gol direktno iz kornera u trijumfu Zrinjskog iz Mostara protiv Tobola u kvalifikacijama za Ligu konferencija (1:0). Taj potez podsetio je na majstorije koje su svojevremeno izvodili Dragan Stojković Piksi i Dejan Rambo Petković, rekorder po broju „olimpijskih golova“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Efektan pogodak direktno iz prekida dobija na težini ako se uzme u obzir da je odlučio pitanje pobednika u dvoboju Zrinjskog i Tobola.
Niko je mrežu gostiju iz Kazahstana pogodio u 76. minutu. Iznenadio je golmana gostiju nakon što je umesto centaršuta nehotice usledio direktan napad na gol, koji je rezultirao pogotkom.
Rambo Petković je to redovno činio u dresovima brojnih brazilskih klubova, dok je aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi to učinio protiv Partizana u dresu Crvene zvezde pre 35 godina.
Ipak, Janković je posle meča priznao pred TV kamerama da nije imao nameru da tako prevari golmana, već se jednostavno tako namestilo. Splet slučajnih okolnosti...
„Lagao bih kada bih rekao da sam gađao. Jer, nisam. Uigrana akcija je bila da ide lopta prema golu. Presrećan sam što je završila u golu. Pobedu posvećujem treneru i svima u Mostaru. Osećaj je dobar i drago mi je da sam pogodio protiv izvanredne ekipe. Moram da naglasim da nisam ja junak, već cela ekipa“, rekao je Niko Janković.
Podsetimo, Piksi je sličan pogodak postigao 6. septembra 1987. godine već u petom minutu večitog derbija, u kojem je Zvezda na kraju slavila rezultatom 3:2.
Torcida Hajduk Split - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
SPORT
Hrvati diraju srpsku ranu staru 27 godina – u Splitu veličali „Oluju“
Kvinsi Menig, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
SPORT
Stolica se još klima – Kiprani iz kornera „ranili“ Partizanove evropske snove /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala