- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Mediji: Hrvatska nabavlja vojni brod od 500 miliona evra

CC BY 4.0 / Mario Žamić/cropped photo / Raketna topovnjača Kralj Dmitar Zvonimir
Raketna topovnjača Kralj Dmitar Zvonimir - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Jutarnji list objavio je da Hrvatska nabavlja Hrvatska nabavlja korvetu od 500 miliona evra, koji će biti dvostruko duži od vojnog broda „Petra Krešimira Četvrtog i čiju su razvoj, gradnja i opremanje izuzetno su skupi, te sa sobom nose mnogobrojne rizike.
„Radićemo na nabavci višenamenskog borbenog broda“, istakao je juče u svom govoru u Kninu premijer Andrej Plenković govoreći o planovima budućeg opremanja Hrvatske vojske.
To je prvi put da je iz Vlade službeno potvrđeno da se ide u projekt nabavke vojnog broda klase korveta za potrebe Hrvatske ratne mornarice.
Prema neslužbenim informacijama, stručnjaci mornarice već duže vreme rade na definisanju tehničkih karakteristika broda i njegove namene, a isti bi trebalo da se nađe u novom Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga.
Kako piše Jutarnji, išlo bi se na gradnju nove korvete, što znači da otpadaju ranije inicijative za nabavku polovnog broda.
Grupa nosača aviona mornarice SAD ,koju predvodi brod ”Hari S. Truman” (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
REGION
Američki nosač aviona stigao u Hrvatsku /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala