- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: Sprečen teroristički akt na tužilaštvo i vojsku

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ekstremističkog ukrajinskog pokreta "Desni sektor" tokom prostesta ispred predsedničke administracije u Kijevu
Pripadnici ekstremističkog ukrajinskog pokreta Desni sektor tokom prostesta ispred predsedničke administracije u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
U Karačajevo-Čerkeziji priveden je pristalica „Desnog sektora“ (ukrajinska teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji), koji je pripremao teroristički akt na vlasti i vojsku, saopštila je Federalna služba za bezbednost.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„U gradu Čerkesku otkriven je i priveden lokalni stanovnik, državljanin Rusije, rođen 1992. godine, pristalica neonacističke ideologije, koji je ispoljio namere za izvršenje terorističkog akta protiv zaposlenih u republičkim organima reda i vojske pod okriljem organizacije 'Desni sektor'“, navodi se u saopštenju.

Prema navodima terorističke organizacije, mladić je planirao da digne u vazduh tužilaštvo i vojni komesarijat i zatim se sakrije u Ukrajini.
U kući privedenog pronađene su dve bombe domaće izrade, svaka kapaciteta oko tri kilograma TNT, komponente eksplozivnih naprava, ekstremistički simboli, šeme prilaza zgradama tužilaštva i vojnog komesarijata, kao i prepiska sa pripadnicima „Desnog sektora“.
Pokrenut je krivični postupak za pripremu terorističkog napada i učešće u ekstremističkoj organizaciji.
Privedeni muškarac je priznao da je planirao teroristički napad i ispričao detalje.
Kako je naveo, nameravao je da posle napada vozom ode u Belgorod, na granici sa Ukrajinom, gde je trebalo da ga prime u „Desni sektor“.
Krajem jula, Federalna služba bezbednosti Rusije objavila je da je sprečila teroristički napad koji su u Lipecku pripremali ekstremisti „Desnog sektora“.
Ruska avijacija Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
RUSIJA
Ruska avijacija u Zaporoškoj oblasti likvidirala pripadnike „Desnog sektora“
Pripadnici ekstremističkog ukrajinskog pokreta Desni sektor u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
RUSIJA
„Desni sektor“ teroriše građane Donbasa, isporuke američkog oružja zaustavile pregovore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala