- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija u Zaporoškoj oblasti likvidirala pripadnike „Desnog sektora“

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska avijacija Su-57
Ruska avijacija Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Ruska avijacija je u Kamiševahi u Zaporoškoj oblasti pogodila punkt nacističke formacije „Desni sektor“, likvidirano je do 200 ukrajinskih ekstremista. U napadu visokopreciznim oružjem u Odeskoj oblasti su uništena skladišta municije za naoružanje koje su Kijevu isporučili SAD i evropske države, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U protekla 24 sata, kako je navedeno u saopštenju, ruska vojska je pogodila četiri voda višecevnih raketnih bacača, 13 vodova haubica D-20 i 10 artiljerijskih vodova ukrajinske vojske na teritoriji Donjecke Narodne Republike.
Pogođeno je i pet ukrajinskih skladišta municije i dva skladišta goriva, među kojima je skladište kod Soledara, kao i položaji vojske i vojne tehnike u 197 rejona.
Ruska protivvazdušna odbrana je u protekla 24 sata oborila ukrajinski vojni helikopter MI-24 u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i četiri bespilotne letelice u Harkovskoj oblasti.
U napadu na pozicije bataljona 81. Aeromobilne brigade u blizini Kramatorska u DNR likvidirano je više od 60 ukrajinskih militanata.
Prema navodima Ministarstva, ukrajinska vojska u pravcu Soledara prinudno mobiliše žitelje lokalnih gradova, kako bi popunila znatne gubitke u ljudstvu i tehnici, a od građana se oduzimaju vozila.
„Ukrajina prinudno mobiliše žitelje Artjomovska, Soledara i drugih okolnih gradova, kako bi nadoknadila značajne gubitke u svojim brigadama“, navedeno je u saopštenju.
Ruski vojnici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Eksplozija u luci na Dunavu, stigao poziv za evakuaciju stanovnika Nikolajeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala