- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova osudila napade Skoplja na Moskvu: Rusi se bratski odnose prema Makedoncima

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova oglasila se povodom izjave predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog koji je optužio Rusiju za mešanje u unutrašnje poslove republike, istakavši da on time pokušava da zaradi poene u očima rukovodstva EU i SAD.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Zaharova je skrenula pažnju na intervju predsednika Severne Makedonije za list „Fokus“ u kome je on izneo „seriju oštrih optužbi na račun Rusije, uključujući mešanje u unutrašnje poslove njegove zemlje“.
„On, po tradiciji, ne navodi nikakve dokaze, ograničavajući se opštim frazama o 'postojanju odgovarajućih informacija'“, primetila je Zaharova.
Po njenim rečima, demarš makedonskog lidera „očigledno je osmišljen tako da se kod široke publike stvori utisak kao da su autor i njegov tim obavili složen analitički rad, čije nepristrane rezultate on mora da iznese pred sud javnosti“.

„U stvari, radi se o želji lidera Severne Makedonije da ne 'ispadne iz društva' zapadnih propagandista koji nastavljaju bezočni informacioni napad protiv naše zemlje“, ocenila je Zaharova.

Kako je dodala, neosnovane optužbe predsednika republike na račun Rusije diktirane su i pokušajem da se zarade poeni u očima Brisela i Vašingtona, a da se usput skrene pažnja svog stanovništva sa svakodnevnih problema, te da se prikrije pomirljiva politika jednostranih ustupaka koju Skoplje praktikuje u odnosima sa susedima iz EU.
Zaharova je naglasila da se Rusi „sa iskrenim poštovanjem, bratski odnose prema Makedoncima“.
„Istorijske veze među našim narodima otporne su na iskušenja poput antiruske histerije makedonskih vlasti koja, nažalost, uzima maha bez razloga“, zaključila je Zaharova.
Tenk T-72MS - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
REGION
Severna Makedonija poklonila Ukrajini tenkove koje je dobila od Rusije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala