- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Severna Makedonija poklonila Ukrajini tenkove koje je dobila od Rusije /video/

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLICTenk T-72MS
Tenk T-72MS - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Severna Makedonija poklonila je Ukrajini tenkove T-72, potvrdilo ministarstvo odbrane pošto su se na društvenim mrežama pojavili snimci konvoja vojnih vozila. Te tenkove je 2000. godine Rusija isporučila Skoplju.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Konvoj makedonskih tenkova krenuo je u četvrtak ka Ukrajini, potvrdilo je ministarstvo odbrane, navodeći da se radi o tenkovima "treće generacije" iz bataljona koji će uskoro biti rasformiran.
Na snimcima se vidi nekoliko tenkonosaca, na kojima su ceradom pokrivena vozila, ali ministarstvo odbrane nije saopštilo koliko je tenkova krenulo put Ukrajine.
U arsenalu makedonske vojske nalazi se 31 vozilo ovog tipa. Ove tenkove je vlastima u Skoplju 2000. godine isporučila Rusija tokom pobune Oslobodilačke nacionalne armije Alija Ahmetija, piše RTS.
Makedonsko ministarstvo odbrane odluku o donaciji tenkova Ukrajini objasnilo je procenom da će ova vozila za nekoliko godina biti nekonkurentna, kao i da će uskoro biti zamenjena modernim protivoklopnim sredstvima, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala