Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Mirović: „Oluja“ zločin biblijskih razmera

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICObeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“
Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“ - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je večerašnje obležavanje godišnjice „Oluje“, tokom koje je izveden zločin biblijskih razmera nad srpskim narodom, prilika da se podsetimo i žrtava i heroja koji su ih branili, ali i da se pošalje poruka podrške, sloge i jedinstva.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Stradanja našeg naroda ima biblijske razmere, poruka koju šaljemo je da se sećamo žrtava, da smo jedinstveniji i složniji sa porukama mira i zajedništva i boljeg života, da moramo da budemo oprezni i moderni i savremeni, da gradimo našu zemlju da njenom snagom ne dozovlimo da budemo u izazovu u kakvom smo bili tih godina“, rekao je Mirović za Tanjug.
Večeras kao i na svim obeležavanjima godišnjice najvećeg zločina nad Srbima od Drugog svetskog rata prilika je da se pošalje poruka sloge i jedinstva, rekao je Mirović i naglasio da su Srbija i Republika Srpska danas jedinstvene i složne po svim pitanjima više nego ikada, međusobno se pomažu, politička rukovodstva koordiniraju stavove, političke poteze i pravce.
Prema njegovim rečima, danas se šalje poruka da ćemo pomagati naš narod u Crnoj Gori i tamo gde je najpotrebnije, na Kosovu i Metohiji.
„To je uz pomen i sećanje na žrtve najznačajnija poruka svih obeležavanja uključujući i ovaj večeras na Trgu Slobode u Novom Sadu“, rekao je Mirović i podsetio da je „Oluja“ pripremljena na Brionima pod predsedavanjem tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, kada su date koordinate za etničko čišćenje.
„Najveći deo ljudi došao je u Vojvodinu, razmere su biblijske, stradale su žene, deca. Zamislite kakva je to akcija kada je ubijeno 700 žena od kojih je većina imala više od 60 godina“, rekao je on i naglasio da ne zaboravljamo kako nam se takve stvari nikada ne bi ponovile.
Važno je, kako kaže, da se setimo ne samo žrtava već heroja koji su se borili da se ti zločini spreče, da se zaštiti naš narod i borili se da naš narod preko Drine preživi i ostane svoj na svome.
Mirović je podsetio i na etnička čišćenja srpskih sela u zapadnoj Slavoniji, Podrinju, zločine u Sarajevu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
SRBIJA
Vučić: Više nemamo kud, branićemo Srbiju, nemojte da nam pretite
Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“ - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
SRBIJA
Da se nikad ne zaboravi – Obeležena godišnjica stradanja Srba u „Oluji“ /video, foto/
Milorad Dodik na Danu sećanja na stradale i prognane u akciji Oluja - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
SRBIJA
Dodik: Srpski narod nikad neće dozvoliti da se ponovi „Oluja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala