- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Micić pred kvalifikacije: „Hladne glave, ne treba nam pritisak“

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Na okupljanju košarkaške reprezentacije Srbije pred mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo govorio je i Vasilije Micić, koji je objasnio da selekcija mora da prihvati realnost i da se fokusira pred utakmice sa Grčkom i Turskom.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Srbija će tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pored Nikole Jokića, najboljeg košarkaša NBA lige imati i Vasilija Micića, jednog od najboljih košarkaša u Evropi.
Košarkaš Efesa istakao je da reprezentaciju Srbije čeka težak posao sa Grcima i Turcima i da svaki igrač u utakmicu treba da uđe hladne glave.
„To su sve košarkaške stvari, niko to nije priželjkivao, to je realnost koju moramo da ispratimo. Moja vodilja uvek je da se ide dan po dan, utakmica po utakmicu. Obe ekipe su vrlo dobre, i Grčka i Turska, najbolje su u poslednjih deset godina. Trebalo bi da prvo budemo fokusirani na nas, na naš tim koji ima mnogo talenta, da idemo u sve hladnih glava. Ne treba nam dodatni pritisak, svi znamo šta je to“, poručio je Micić.
Srpski košarkaš dotakao se i toga kako bi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje se igraju 25. i 28. avgusta mogle da se odraze na Mundobasket.
„Psihološka situacija ekipe zavisi i individualno, od samih igrača. Naravno, trener je tu naš predvodnik, on će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas posle svake utakmice oporavi, prvo mentalno a potom i fizički. Pristup svakoj utakmici zavisi od individue. Generalno, na to gledam kao samo na jednu utakmicu, ni na sve ovo što sam u životu uradio nisam gledao kao na neku veliku stvar, već kao vid posla, zabave. Ovde je to malo drugačije, jer je pristup veći, verujem da će svaki igrač dati svoj maksimum. Niko ovde nije došao da bi revijalno nastupao za reprezentaciju, svako od nas želi prvo da bude zdrav. Motivacija neće nedostajati, to je preduslov za dobru partiju“, istakao je Micić.
Kada je reč o Evropskom prvenstvu Micić je rekao da u timu vlada dobro raspoloženje i da je većina igrača došla odmorna.
„Evropsko prvenstvo je dosta jako. Svi su se uželeli tog igranja, nekako se poklopilo i da NBA igrači imaju malo više odmora, da dođu sveži, većina je potpisala te neke bitne ugovore, što ima veliki uticaj na njihove odluke. Verujem da će ovo Evropsko prvenstvo biti jako interesantno. Grčka dolazi u najjačem sastavu, mi smo isto tako u najboljem sastavu, biće to verovatno jedna od boljih utakmica pred prvenstvo“, veruje Micić.
Iako je tokom leta bilo govora da će Micić otići u NBA stigla je vest o novom ugovoru sa Efesom zbog kog je srpski košarkaš srećan i ne žali što još uvek nije otišao preko okeana.
„Meni je 20. jula bio dan isteka tog ugovora, do tada sam mogao da odem. Kada se to završilo, zvanično sam ostao u Efesu, mada sam i pre toga bio miran zbog te odluke jer mi je u Efesu toliko lepo da šta god da kažem možda bi to i narušilo taj odnos u ekipi i osećaj koji imam tamo. Naravno, dalji korak je bio taj NBA koji se nije desio i vrlo sam miran i staložen pred sve ovo, tako da je sve u redu“, objasnio je Micić.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Pešić otkrio da Srbija ostaje bez dvojice NBA igrača pa pomenuo Jokića: On je kao tambura
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala