- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić otkrio da Srbija ostaje bez dvojice NBA igrača pa pomenuo Jokića: On je kao tambura

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, na konferenciji za medije pred važne mečeve za kvalifikacije na Svetsko prvenstvo otkrio je da iz NBA Srbija nije dobila dozvolu za Nikolu Jovića i Alekseja Pokuševskog. Selektor je takođe istakao da je zadovoljan formom Nikole Jokića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Srbiju je obradovala vest da je Nikola Jokić sa osatkom reprezentacije došao na okupljanje, ali će selekcija Svetislava Pešića ipak biti uskraćena za dvojicu NBA igrača.
Majami i Oklahoma nisu dali dozvole Nikoli Joviću i Alekseju Pokuševskom da pomognu reprezentaciji tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
„Radujemo se što je većina tu. Koprivica i Simanić su bolesni, nadamo se da će se za dan-dva priključiti, Jović i Pokuševski - za njih nismo dobili dozvolu. Oni od njih traže da budu tamo u avgustu, verovatno se bore za mesto u ekipi. Ovo ostalo je, imamo iskustva, to su odlični momci, nismo se prikazali u sjajnom svetlu što se tiče rezultata, ali ti momci koji su napravili taj program... želim da ih podržim, ne samo da su došli, nego su radili najbolje što su mogli. Dosta njih će dobiti šansu, oni treba da budu ono što ekipu čini ekipa. Ekipu ne čini najboljih 12 košarkaša, već oni koji se najbolje slažu. O zvezdama ne pričamo, zvezde su na terenu i tamo će se sve videti“, Pešić.
Selektor je pričao i o Nikoli Jokiću za kog ističe da je došao u dobroj formi i da je srećan što je sa ostatkom tima.
Jokić je došao dobro pripremljen. Najvažnije je da on bude u dobrom fizičkom stanju, ne samo on, nego i svi. On je kao tambura u ovom trenutku, sredio je svoje telo. Došao je takav iz Amerike. Fizički je pripremljen, raduje se što je sa reprezentacijom. Vidi se na treningu u privatnom druženju sa igračima i oni se raduju što je tu. Sa Jokićem je situacija dosta povoljna. Radi dobro, trenira dobro. Ostaje posle treninga, dolazi prvi, poslednji izlazi. Želi da se pripremi dobro i za njega je ova situacija takva, malo se promenila, nije igra, ali se drugačije radi. Različiti su koševi, dimenzije, linija za tri poena. U NBA postoji drugačija igra u reketu, ovde je puno dole. Drugačije je u Evropi. Nije nekoliko godina u Evropi, kao i svakome treba mu vreme da se adaptira na način igre u Evropi. Znate kako, ako imaš znanje, brže se prilagođavaš. Njemu to znanje ne fali koliko znam“, istakao je Pešić.
Košarkaši Srbije pre Evrobasketa (od 1. do 18. septembra) odigraće dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke (25. avgust) i Turske (28. avgust).
„Pričaćemo o Grcima i Turcima kad dođe vreme. Svaka je utakmica drugačija, svaka je izazovna. Turska je jedan od kandidata, možda ne u prvom krugu, ali tamo gde se mi sada nalazimo. I oni imaju iste ambicije kao što su i naše“, izjavio je selektor košarkaške selekcije Srbije.
Pešić je istakao da je primarni cilj da se ekipa više zbliži, a da za rad postoje svi potrebni uslovi.
„Imamo sve uslove potrebne za rad. Prvo nam je ideja da budemo svi zajedno jer dugo nismo bili zajedno. Prvi cilj je da integrišemo igrače. Većina nikad nije igrala između sebe, ili ako su igrali, to je bilo odavno. Veoma važno je da razgovaramo, da se družimo, pojedinačno i grupno, sa čitavom ekipom. O tome šta naš očekuje, kako doći do ciljeva. na terenu će se sve videti. Važno je da se da maksimum. Dobra priprema zavisi od nas, taj performans, to zalaganje, to zavisi od nas. Rezultati, medalje i trofeji ne zavise samo od nas“, izjavio je Pešić na konferenciji za medije u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi.
Nikola Jokić na meču protiv Češke - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Jokić po dolasku u reprezentaciju: Mi ne volimo košarku i sport, volimo medalje i pobede!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala