- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinje vicešampionke Evrope! Budućnost srpskog tenisa i srebro za pamćenje

© Foto : TSSTeniserke Srbije
Teniserke Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Teniserke Srbije do 16 godina osvojile su srebrnu medalju posle izgubljenog finala od selekcije Češke koja je i domaćin takmičenja.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Teodora Kostović, Mia Ristić i Lana Virc predvođene Slobodanom Rankovićem, trenerom reprezentacije stigle su do neverovatnog uspeha samim plasmanom u finale gde su ispunile očekivanja uprkos porazu.
Najpre su mlade Srpkinje briljirale u toku kvalifikacija, a zatim i na finalnom turniru u mestu Mariankse Lazne gde su Kostovićeva, Ristićeva i Virc savladale Grčku i Nemačku.
Posle velike borbe i vođstva Srbija nakon prvog singl meča u finalnom susretu sa Čehinjama, ipak je tim domaćina uspeo da preokrene rezultat i na kraju posle veliko bitke u dublu stigne do zlata.
Singl:
Teodora Kostović – Magdalena Smekalova 2:0 – 6:4, 7:6(0)
Mia Ristić – Tereza Valentova 0:2 – 3:6, 3:6
Dubl:
Kostović, Ristić – Urbanova, Valentova 0:2 – 1:6, 5:7
© Foto : TSSTeniserke Srbije
Teniserke Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Teniserke Srbije
Srebrne devojke koje sijaju zlatom, srpske gracije još jednom u 2022. izaći će na teren i boriti se za novu medalju Srbiji. Biće to na Svetskom šampionatu u konkurenciji do 16 godina koji je rezervisan od 1. do 6. novembra 2022.
„Zahvaljujem se svim igračicama na svemu što su postigle, što su prikazale, na borbi, na srcu, na energiji, na snazi i izgaranju na terenu za svaki poen, za Srbiju. Srebro je na našim grudima, zaista sija kao zlato. Srećni smo, vraćamo se kući sa medaljom, a za dva meseca ponovo se okupljamo i idemo na nove pobede i novu medalju. Pre nedelju dana zlatnu evropsku medalju na Pojedinačnom prvenstvu Starog kontinenta osvojila je Srbiji fantastična Mia Ristić, sada je zajedno sa koleginicama iz tima izborila ekipno srebro. Odigrala je u nizu tri nedelje i 11 mečeva pod grbom Srbije, zabeležila deset pobeda u nizu. Ponosni smo svi i punog srca vraćamo se u našu Srbiju“, rekao je trener Ranković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Amerikanac otkrio da kolege urgiraju za Novaka: „Totalno ludilo!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala