- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Rusije: SAD priznale da su stvorile „IT vojsku Ukrajine“ za napade na Rusiju

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaNapad internet virusa na kompjutersku mrežu
Napad internet virusa na kompjutersku mrežu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici koriste informacione tehnologije za ofanzivne ciljeve i priznaju stvaranje „IT vojske Ukrajine“ za napad na rusku infrastrukturu, izjavio je za Sputnjik zamenik ministra inostranih poslova Rusije Oleg Siromolotov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Govoreći o trećoj sednici radne grupe otvorenog sastava Ujedinjenih nacija za pitanja informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) on je saopštio da je ruska delegacija na njoj, „bazirajući se na činjenicama, podsetila da upravo SAD i njihovi saveznici koriste IKT u ofanzivne svrhe“.
Diplomata je saopštio da je ruska strana predložila SAD da koriste specijalizovane kanale za rešavanje nesuglasica u sajber sferi i da Moskva, za razliku od protivnika, odgovara na zahteve.
Siromolotov je istakao da zapadne zemlje optužujući Rusiju za sajber napade, ne pružaju nikakve dokaze. Kako je rekao, funkcioneri zapadnih država moraju nekog da okrive.

„Najjednostavnije i najrazumljivije za domaće korisnike u Severnoj Americi i Evropi je tvrditi da je za sve nevolje u informacionom prostoru odgovorna Rusija“, naglasio je on.

Ruski diplomata je na sednici kategorički demantovao sve optužbe na račun Moskve.
On se, takođe, osvrnuo na to što SAD, drsko, nisu izdale vize mnogim članovima ruske delegacije, radi učešća u pregovorima o informacionoj bezbednosti u UN i da su se pokazale kao neodgovoran partner.
Između ostalog, iznenada je otkazana viza i specijalnom predstavniku ruskog predsednika za pitanja međunarodne saradnje u oblasti informacione bezbednosti Andreju Krutskom.
Krutski, koji je i direktor Departmana za međunarodnu informacionu bezbednost MIP Rusije, u junu je objavio da hakerske grupe iz Ukrajine, kao i SAD i Gruzije izvršavaju sajber napade na ruske državne organe, baze podataka ruskih i stranih državljana. On je naveo da u protivpravnim operacijama učestvuju 22 hakerske grupe, od kojih su najaktivnija „IT-Vojska Ukrajine“, američka GhostClan, gruzijska GNG, poljska Squad303.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
Moskva: Ako se nastave ukrajinske sajber-provokacije uz pomoć SAD, odgovor Rusije biće odlučan
Pripadnici američke sajber-komande - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Pentagon: Američki stručnjaci izvode sajber-operacije kao podršku Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala