- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Ako se nastave ukrajinske sajber-provokacije uz pomoć SAD, odgovor Rusije biće odlučan

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Ukrajina uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država izvodi sajber-napade na kritičnu infrastrukturu Rusije, ako se provokacije nastave, odgovor će biti čvrst i odlučan, navodi se u izjavi direktora Odeljenja za međunarodnu informacionu bezbednost Ministarstva spoljnih poslova Rusije Andreja Krutskih.
„Pod maskom parola u odbranu demokratije SAD su pokrenule sajber-agresiju na Rusiju i njene saveznike. Koriste ‘režim Zelenskog’ i ‘IT armiju’ koju je on stvorio da izvrše kompjuterske napade na našu zemlju. Napadi koji koriste informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) na kritičnu infrastrukturu u Rusiji su u stalnom porastu“, rekao je Krutskih.
„Pod takvim uslovima ne gajimo iluzije o spremnosti administracije na zdrave, pragmatične pregovore o međunarodnoj informacionoj bezbednosti. Istovremeno, ne preporučujemo Sjedinjenim Američkim Državama da provociraju Rusiju na uzvratne mere – otpor će svakako uslediti, biće čvrst i odlučan“, upozorio je on.
Prema njegovim rečima, ishod ovakve „zbrke“ mogao bi da bude katastrofalan, jer u direktnom sajber-sukobu država neće biti pobednika.
Istovremeno, Moskva je spremna da razvije međunarodno-pravne sporazume sa svim državama koje trezveno procenjuju pretnju sajber-rata, podsetio je on.
„Kao protivtežu ovom scenariju, mi i dalje insistiramo na tome da ne postoji alternativa mirnoj upotrebi IKT i sprečavanju sukoba u ovoj oblasti. Spremni smo za razvoj odgovarajućih međunarodno-pravnih sporazuma sa svim državama koje trezveno procenjuju opasnost od sajber-rata“, naglasio je predstavnik Ministarstva.
Pripadnici američke sajber-komande - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
Pentagon: Američki stručnjaci izvode sajber-operacije kao podršku Ukrajini
Haker  - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Nebenzja: Rusija će pružiti otpor sajber napadima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala