- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Poseta Pelosijeve Tajvanu ─ pokušaj SAD da dokažu da su nekažnjive

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Posetom predsednice Predstavničkog doma Sjedinjene Američke Država Nensi Pelosi Tajvanu Vašington pokušava da dokaže celom svetu svoju nekažnjivost i svedozvoljenost, izjavio je u sredu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ono u čemu se ogleda ta linija o kojoj govorimo odnosi se i na situaciju u Ukrajini, ne sumnjam u to. To je težnja da se svima dokaže njihova nekažnjivost i da im je sve dozvoljeno: rade šta im se prohte“, istakao je Lavrov novinarima na kraju pregovora u Mjanmaru.

Kako je naglasio, ne vidi drugi razlog da se stvara takva provokacija, praktično iz vedra neba, a odlično se zna šta Tajvan znači Kineskoj Narodnoj Republici.
Pelosi je u utorak uveče doletela u Tajpej, a u sredu ujutru imala je sastanak sa šefom tajvanske administracije Cai Ing-venom. Ovo je njena prva poseta Tajvanu od 1997. godine. Američka administracija, koju je kineski lider upozorio da „igranjem vatrom rizikuje da se opeče“, uverila je Peking u svoju privrženost politici „jedne Kine“, ali se ogradila od posete, rekavši da Pelosijeva sama donosi odluke.
Kina smatra Tajvan svojom provincijom i uvek se protivi svakom kontaktu između predstavnika Tajpeja i aktuelnih zvaničnika, posebno visokih zvaničnika, ili vojske iz zemalja sa kojima Peking ima uspostavljene diplomatske odnose.
Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i šef administracije Tajvana Caj Ing-ven - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
RUSIJA
Zaharova: Poseta Pelosijeve Tajvanu ─ divlja akcija
Nensi Pelosi  - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SVET
Nensi Pelosi stigla u Seul /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala