- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li će Orlovi pokazati svima da zaslužuju više poštovanja?

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Srbija-Letonija
Detalj sa utakmice Srbija-Letonija - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
FIBA je saopštila spisak reprezentacija koje su favoriti za osvajanje trofeja, a Srbija je na četvrtom mestu. Najveće šanse za prvo mesto daju se braniocu titule - Slovencima, koje će predvoditi as Dalasa Luka Dončić.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Orlovi Svetislava Karija Pešića više puta su razočarali javnost bledim partijama i rezultatima, što potvrđuju dva vezana poraza na kraju prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket, gde su dobili packe od Letonije i Belgije.
Sve to nesumnjivo je uticalo da FIBA stavi Orlove tek na četvrto mesto, dok su ispred njih osim Slovenaca još Francuzi i Grci.
Osim rezultata jasno je da prethodni plasman, kao i snaga tima potpadaju pod glavne faktore za takvu vrstu projekcije.
Posle Srbije koja je četvrta na putu ka osvajanju trofeja poređane su sledeće selekcije: Litvanija, Španija, Turska, Itailja, Nemačka, Češka, Hrvatska, Finska, Izrael, Gruzija, Poljska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Belgija, Ukrajina, Velika Britanija, Mađarska, Bugarska, Estonija i Holandija.
Početak Evropskog prvenstva zakazan je za prvi dan septembra i ono će trajati do 18. septembra, a biće održano u četiri zemlje - Nemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj.
Srbija će se takmičiti u Grupi D u kojoj se nalaze još: Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.
S obzirom na to da su svrstani na četvrto mesto, pred Orlovima koje s klupe vodi iskusni košarkaški vuk Svetislav Pešić je da pokažu da zaslužuju više poštovanja i da i te kako mogu da se umešaju u borbu za neku od medalja, što je ranije praktično bila praksa i navika.
Činjenica je da u kvalifikacijama za Mundobasket ne igra veliki broj najboljih igrača zbog zgusnutog rasporeda i obavezama u svojim evroligaškim i NBA klubovima.
Svi ti igrači, Jokić, Micić, Bjelica su na raspolaganju selektoru Pešiću za Evrobasket, pa bi na tome mogao da se gradi optimizam da Srbija može i mora više od ovog četvrtog mesta koje joj je „prišila“ FIBA.
SPORT
Kada će Embid zaigrati za Francuze?
Avramović i Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Ko je doveo bolja pojačanja – Zvezda ili Partizan?
Reprezentacija Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Šokantna odluka Francuske: Zabranili igračima ruskih klubova da igraju za reprezentaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala