- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada će Embid zaigrati za Francuze?

Pratite nas
Superzvezda NBA lige Džoel Embid razmišljao je o nastupu za reprezentacije Francuske na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali to neće moći da uradi zbog povrede i operacije ruke. Zato je vrlo moguće da ćemo ga gledati na Svetskom prvenstvu 2023. godine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

O svemu tome govorio je Boris Dijao, generalni menadžer reprezentacije Francuske. Dijao je potvrdio da je Embid na dobrom putu da se registruje kao igrač nacionalnog tima Francuske, a to će se dogoditi kada dobije sve potrebne dokumente.
Dijao je dodao da je centar Siksersa želeo da igra za Francusku već ovog leta, ali je morao na operaciju ruke.

Džoelov zahtev za naturalizaciju je prihvaćen. On još čeka francuski pasoš. Kada ga dobije, onda može da se započne proces da dobije licencu Fibe da igra za Francusku. Želeo je da igra već ovog leta, ali je povređen. Operisan je i nije se bavio košarkom ovog leta“, rekao je Dijao.

Kako piše Eurohups, Embid će najverovatnije debitovati za reprezentaciju Francuske na Svetskom prvenstvu 2023. godine.
Embid nikada nije igrao niti živeo u Francuskoj, jedino što tečno govori francuski jezik koji je jedan od dva zvanična u Kamerunu.
Ne može se baš reći ni da je Francuska u problemu na centarskoj poziciji, pa da joj je bilo potrebno pojačanje, jer već računa na Rudija Gobera, Mema Žaitea, Vensana Poarje, Mustafu Fola, Matijasa Lesora...
Pored Francuske i Španija je ovog leta naturalizovala igrača, a u pitanju je Lorenzo Braun, tako da mnogi postavljaju pitanje opravdanosti ovakvih poteza.
Ukoliko bi Embid zaigrao za reprezentaciju Francuske, Galski petlovi bi sa njim i Rudijem Goberom napravili verovatno najjači centarski duo evropske košarke.
Embid je rođen u Kamerunu, ali nikada nije zaigrao za tu reprezentaciju, iako ima već 28 godina.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Jedan neotvoreni mejl koštao ih je Lige šampiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala