- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlovi se sjatili u Staroj Pazovi, ali opet nema Jokića

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Košarkaši Srbije okupili su se u Kući fudbala u Staroj Pazovi kako bi počeli pripreme za mečeve drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket - Grčka (25. avgust) i Turska (28. avgust). Selektor Svetislav Pešić nije mogao da računa na Nikolu Jokića, Nikolu Jovića i Alekseja Pokuševskog, koji zbog NBA organičenja mogu da rade sa selekcijom 30 dana.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Srbija je doživela dva vezana šamara i poraze od Letonije i Belgije, pa će Orlovi kako znaju i umeju morati da „vade fleke“ u novoformiranoj grupi sa daleko težim rivalima.
Orlovi će pre mečeva sa Grcima i Turcima imati prijateljske provere sa Crnom Gorom u Beogradu 13. avgusta, dok se istinski spektakl očekuje u Ljubljani u dvorani Stožice, gde će odmeriti snage sa Slovenijom 17. avgusta.
Do tada bi ekipi Svetislava Pešića trebalo da se priključi prva zvezda našeg nacionalnog tima Nikola Jokić, a očekuje se i da će Dončić zaigrati za Slovence, pa će na delu moći da se vide dvojica vrhunskih majstora koji se obično nadmeću pod svodovima američkih dvorana, gde dižu publiku na noge svojim vanserijskim potezima.
Srbiju posle meča u Ljubljani sledi Superkup u Hamburgu dva dana kasnije protiv Italije, kao i duel sa pobednikom meča Nemačka - Češka.
Pešićevi Orlovi prvi takmičarski meč u novoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igraju 25. avgusta u Beogradskoj areni protiv Grčke, a tri dana kasnije gostuju Turskoj u čuvenoj dvorani „Sinan Erden“.
Kada je Evrobasket u pitanju, Srbija prvi meč na završnom kontinentalnom turniru igra 2. septembra protiv reprezentacije Holandije.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Orlići uhvatili zalet, pa pretrčali i Grčku
Bil Rasel - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Preminuo čuveni Bil Rasel
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Jedan neotvoreni mejl koštao ih je Lige šampiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala