- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: U nuklearnom ratu ne može biti pobednika

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
U nuklearnom ratu ne može biti pobednika i zato ga ne treba pokretati, navodi se u pismu predsednika Rusije Vladimir Putin koje je pročitano na konferenciji o neširenju nuklearnog oružja.
"Kao država-potpisnica Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja Rusija i jedan od njegovih garanata, dosledno ispunjava sve tačke sporazuma Sporazuma. Naše obaveze iz bilateralnih sporazuma sa Sjedinjenim Državama o smanjenju i ograničenju relevantnog naoružanja su takođe u potpunosti ispunjene. Polazimo od činjenice da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on nikada ne sme da bude pokrenut. Zalažemo se za jednaku i nedeljivu bezbednost za sve članove međunarodne zajednice“, rekao je ruski lider.
Po njegovom mišljenju, obaveze iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja u interesu su, kako nuklearnih tako i nenuklearnih država.
„Za više od pola veka svog postojanja, Sporazum je postao jedan od ključnih elemenata međunarodnog sistema bezbednosti i strateške stabilnosti. Obaveze koje predviđa u oblastima neširenja, razoružanja i mirnog korišćenja atomske energije u potpunosti zadovoljavaju interese i nuklearnih i nenuklearnih zemalja“, objasnio je ruski lider.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SVET
Bajden: SAD podržavaju Sporazum o neširenju nuklearnog oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala