- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Važna poruka iz Amerike za Novaka –„Tražila sam da ti dozvole da igraš“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Vimbldon
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Mnoge ličnosti sa političke scene u Sjedinjenim Američkim Državama uputile su podršku Novaku Đokoviću, ali najzvučnije ime je Klaudija Teni koja bi mogla da igra ključnu ulogu u vezi dolaska srpskog asa na US open. Teni, članica Kongresa, uputila je pismo Entoni Blinkenu, državnom sekretaru, u kom ga poziva da Novak dobije dozvolu da igra u Americi.
Nakon što ga je među prvima podržala, Klaudija Teni ponovo se obratila Novaku Đokoviću kako bi mi ukazala da će mu pružiti pomoć da se izbori da igra na Otvorenom prvenstvu Amerike.
Posle Novakove objave da trenira i sprema se kao da će igrati na US Openu, Teni mu je poslala važnu poruku.
„Napisala sam pismo državnom sekretaru u kojem sa ga pozvala da ti dozvoli da igraš na US Openu. Pokušavam da dobijem i veću podršku Kongresa. Potrudiću se da uradim sve što je moguće. Srećno“, napisala je Teni, članica Kongresa i Republikanske partije.
Kao nevakcinisani stranac Đoković ne može da uđe na teritoriju SAD, ali Džo Bajden, predsednik SAD, Entoni Blinken, državni sekretar, Pit Butidžidž sekretar za saobraćaj i Alehandro Mojokas, direktor državne bezbednosti, mogu da proglase Novaka osobom od „nacionalnog interesa“.
Prema članu tri Proklamacije 10924 Đoković bi mogao da uđe u Ameriku bez primljene vakcine samo pod uslovom da ga neko od pomenuta četiri čoveka proglasio osobom od „nacionalnog interesa“.
S obzirom da to nije toliko pitanje sporta, politika je morala da se uključi, a Teni je od početka pokazivala naklonost.
Koliko je Teni stalo do Novakovog dolaska Srbija je mogla da čuje i pre nekoliko dana kada je stigla vest da su se organizacija koja se bavi promocijom profesionalnog tenisa u rasejanju, kompanija „Sports Menadžment“ u vlasništvu Nebojše Jovanovića i Srpsko-američka glasačka alijanska (SAVA) udružili.
Tada je dr Olga Ravasi, predsednica i osnivačica SAVA organizacije, rekla da su stupili u kontakt sa članicom kongresa koja zajedno sa njima radi na tome da Novak igra na US Openu.
„Najvažniji razgovor i kosultacije nastavljamo sa republikanskom Kongresmenkom Klaudijom Teni i njenim timom, koja se jako zauzela da kontaktira predsednika Bajdena i predloži eventualnu proceduru u Kongresu. U tome pomaže i član naše SAVA organizacije, advokat Borko Komnenović, nadgledajući moguće pravne parametre. U kontaktu smo i sa kongresmenom Frankom Mrvanom, demokratskim članom u čijem distriktu je veliki broj srpsko-američkih glasača, uključujući i sam Srpski radio Čikago. Bilo bi značajno imati saglasnost iz obe partije po ovom pitanju“, rekla je dr Olga Ravasi.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Novak napredovao i dok odmara – ali nepravda ostaje
Doček Novaka Đokovića ispred Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Hrvat otkrio Novakov plan – penzija „ni na mapi“
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Novi „napad“ na Đokovića iz SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala