- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bačen u senku, ali se vraća kao šampion – „Novi Đoković“ ućutkao svet

© AP Photo / Lynne SladkyItalijanski teniser, Janik Siner
Italijanski teniser, Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Janik Siner, italijanski teniser, osvojio je trofej na turniru u Umagu nakon što je savladao Karlosa Alkarasa, mladog supertalenta, i to posle seta zaostatka 6:7, 6:1, 6:1. Neverovatni Italijan ostvario je prvu pobedu nad TOP pet igračem i ujedno postao jedini teniser koji je ove godine dva puta pobedio zahuktalog Alkarasa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Bez velikih poteškoća Karlos Alkaras stigao je do finala 250 serije u Umagu, ali tada je naišao na surovu prepreku.
Janik Siner izuzetno je raspoložen nakon Vimbldona gde je stigao do četvrtfinala koje je otvorio maestralno protiv Novaka Đokovića i stigao do 2:0 u setovima.
Novak je preokrenuo, Siner izgubio, ali je morao da bude zadovoljan jer je tokom celog turnira igrao maestralno. Upravo je tada po prvi put savladao i Alkarasa koji je morao da mu pruži otpor i finalu Umaga.
Osvojio je Španac prvi set, i sa puno samopouzdanja ušao u drugi, ali je to samopouzdanja ubrzo izgorelo jer je bombe slao sa druge strane mreže sjajni Siner.
Raspala se igra Karlosa, ali možda ne toliko koliko je odličan tenis igrao Italijan.
Siner je osvojio prvu titulu na šljaci u Umagu, ali je postao i prvi teniser koji je ove godine uspeo da dva puta pobedi španskog tenisera.
Takođe, ove sezone niko nije uspeo da pobedi Alkarasa kada on osvojio prvi set, ali i taj niz je prekinuo Siner za svoju prvu pobedu nad TOP pet igračem u karijeri.
Italijan je stariji od Španca tačno 21 mesec i obojica pripadaju teniserima mlađe generacije, dok je Alkarasu možda dato i više medijske pažnje jer je još mlađi od Sinera krenuo da osvaja trofeje i beleži impresivne rezultate.
Kada je u Madridu u četvrtfinalu savladao Rafaela Nadala, a potom u polufinalu Novaka Đoković mladi Karlos postao je teniska zvezda kakve dugo nije bilo pod nebom belog sporta.
Bacio je Alkaras u senku mladog Italijana, ali je Sinera to probudilo i nateralo ga da pokaže zbog čega je i on smatran za velikog talenta.
Kada se pojavio na sceni Italijana su prozvali „novim Novakom“, a posle Umaga i dalje treba verovati u raskošni tenis mladog italijanskog asa.
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Važna poruka iz Amerike za Novaka –„Tražila sam da ti dozvole da igraš“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Novak napredovao i dok odmara – ali nepravda ostaje
Doček Novaka Đokovića ispred Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Hrvat otkrio Novakov plan – penzija „ni na mapi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala