- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je doveo bolja pojačanja – Zvezda ili Partizan?

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićAvramović i Dobrić
Avramović i Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Zagazili smo dobro u košarkaški prelazni rok, a Partizan i Crvena zvezda su bliži finišu sastavljanja timova, nego li početku. Malo, malo, pa neka nova lasta sleti u dvorište večitih, a sada se među navijačima već uveliko polemiše oko toga ko se bolje pojačao ovog leta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Večiti rivali će ove godine igrati u Evroligi, pa je zato bilo i očekivano da dovedu pojačanja u skladu sa tim, ali malo ko je mogao da očekuje da će pojačanja biti ovako zvučna imena.
Crvena zvezda je ovog leta dovela Nemanju Nedovića iz Panatinaikosa, Hasana Martina iz Olimpijakosa, DžonaHolanda iz Burse, Dalibora Ilića iz Igokee, Filipa Petruševa iz Anadolu Efesa, Bena Bentila iz Olimpije Milana i Džejlena Adamsa iz australijske lige, iz Sidnej Kingsa.
Ekipu sa Malog Kalemegdana napustili su Majk Cirbes, Dejan Davidovac (CSKA), Ostin Holins (Makabi), Marko Simonović (postao pomoćni trener), Nikola Kalinić (Barselona) i Nejt Volters (Panatinaikos).
Kod Partizana je situacija sledeća: među crno-bele stigli su Dante Egzum iz Barselone, Danilo Anđušić iz Monaka, Džejms Naneli iz Makabija i Janis Papapetru iz Panatinaikosa.
Crno-bele su do sada napustili Nemanja Dangubić, Dalas Mur, Trej Dreksel, Dušan Tanasković, Rodion Kuruc i Rade Zagorac.
Crvena zvezda je na mesto prioriteta stavila poziciju plejmejkera gde je dugo Šabaz Nejpir delovao kao sigurno rešenje, ali je u poslednjem momentu izbor pao na ne previše poznatog Adamsa.
Dovodili su se u vezu sa Crvenom zvezdom i Kris Singlton, pa čak i Miloš Teodosić, ali od toga nije bilo ništa.
Partizan će verovatno tražiti pojačanja na bekovskim i centarskim pozicijama, dovodili su se crno-beli u vezu sa Nikolom Milutinovim, ali sjajni košarkaš je pod ugovorom za CSKA i pitanje je koliko je on realna meta.
Važno je istaći da je Crvena zvezda ovog leta ostala bez Dejana Radonjića, jednog od stubova kluba u prethodnim godinama (preuzeo Panatinaikos), pa je morala da reaguje i na mesto trenera dovela je mladog Vladimira Jovanovića.
Partizan polako dobija na kontinuitetu rada sa Željkom Obradovićem koji će drugu sezonu zaredom sedeti na klupi. U prvoj je video gde su mane, zato je napravio dosta promena, a biće ih još dok ne počne sezona.
Zvezda je stavila akcenat na pojačanja na poziciji plejmejkera i centra, dovela je Petruševa i Martina ispod koša, tu je u Ben Bentil koji može da pokriva poziciju pet, a na mestu organizatora Adams je dodatak na Nikolu Ivanovića i Stefana Markovića.
Sa druge strane, Partizan na mestu keca ima Jama Madara i Dantea Egzuma, koji nije čist plej, što važi i za Aleksu Avramovića. Na poziciji centra crno-beli su zadržali Matijasa Lesora i Balšu Koprivicu, ali zato su crno-beli zalečili bolnu poziciju broj tri gde su dovedeni iskusni Džejms Naneli i Joanis Papapetru.
Naravno, posao ovde nije završen i tek se čeka finiširanje „rostera“ oba tima.
Kada se sve sabere, čija pojačanja (i filozofija sastavljanja tima) vam se više sviđaju – Partizanova ili Zvezdina?
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
SPORT
Srbin sinonim za skromnost – „Jokić misli samo na rad, nikada nisam video tako nešto“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala