- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Barsa je opet moćna, ali Real ima Bermudski trougao – „tamo nestaje lopta“

© AP Photo / Manu FernandezKarlo Ančeloti
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Don Karlo Ančeloti pričao je pohvalno o Barseloni koja s brojnim pojačanjima opet deluje moćno i ne prestaje da niže pobede na pripremama, dok je za svoj Real posle trijumfa nad Juventusom (2:0) poručio da poseduje „Bermundski trougao“ – mesto gde nestaje lopta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Barselona je pobedila Real u El Klasiku odigranom u Las Vegasu, remizirala je sa Juventusom (2:0) na američkoj turneji, a poslednji na svojoj koži njenu snagu osetio je Njujork koji je savladan rezultatom 2:0.
I dok je Real mirovao u prelaznom roku, Katalonci su doveli veliki broj fudbalera. Stigli su Robert Levandovski, Rafinja, Frenk Kesi, Andreas Kristensen...
„Ništa me više ne čudi u fudbalu. Barselona slaže vrhunski tim, ali ja se brinem samo za svoj. Poštujemo Barselonu“, poručio je Italijan koji se sa Madriđanima minule sezone popeo na krov Evrope, osvojio je i trofej Primere.
A onda je stari fudbalski vuk munjevito poentirao dok je pričao o svom klubu koji je bez ikakvih problema bacio na kolena Juventus u noći između subote i nedelje golovima Karima Benzeme i Marka Asensija.
Veliki deo posla odradio je vezni red sa Krosom, Kazemirom i Modrićem koji su u nekoliko navrata "sakrili loptu" rivalu. Bio je to povod da novinari u Ameirici pitaju Karla Ančelotija čemu je naklonjen. Mladim snagama ili iskusnim veznim fudbalerima, kao što je pomenuti trio fantastiko, Italijan je dao krajnje originalan odgovor:
„I jedno i drugo. Mladi vezisti su poput rokenrola, oni stariji su klasik. Modrića, Krosa i Kazemira zovem 'Bermudskim trouglom'. Zašto? Zato što lopta tamo nestaje“, rekao je Ančeloti.
I zaista je tako. Magiju su izvodili Hrvat, Nemac i Brazilac protiv Juventusovih veznih fudbalera koji nisu mogli da dođu do lopte i upravo je ta borba na sredini odnela prevagu u korist kraljevskog kluba protiv torinske "stare dame".
Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SPORT
Hoće li u topu „izgoreti“ još 121 milion funti?
Lionel Mesi, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Obnova „romanse“ u srcu Katalonije – „Mesi zaslužuje novo poglavlje u Barseloni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala