- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbina ucenili u Sidneju – odbio je sramnu ponudu i pojačao gradskog rivala: „Razočaran sam“

© AFP 2023 / KARIM JAAFARMiloš Ninković
Miloš Ninković - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Miloš Ninković, bivši srpski reprezentativac, koji je ovog leta šokirao Australiju prelaskom iz Sidneja u redove gradskog rivala Vestern Sidnej Vonderersa, objasnio je zbog čega je bio primoran da povuče takav potez. Klub ga je praktično ucenio da dobije papire o državljanstvu ili da ako sve potraje, okonča karijeru!?
Ninković je fudbaler plemenitog kova, a takav je i kao čovek. Miran, nenametljiv, dok je na terenu vođa i organizator igre. Vrtela se igra šampionskog Sidneja prethodnih godina oko srpske desetke, koja je na kraju doživela sraman i nedopustiv tretman australijskog kluba.
U razgvoru za Mozzart sport popularni Nine je obrazložio svoju odluku da iz Sidneja pređe u redove gradskog rivala Vester Sidneja.
„Znam da se moja odluka o prelasku u Vondererse mnogima neće svideti, ali nisamo mogao da dozvolim da mi karijera zavisi od toga kada ću dobiti državljanstvo. Nameravao sam da u Sidneju završim karijeru, nisam ni mogao da sanjam da će se ovako nešto dogoditi. Doveden sam u poziciju da nemam drugi izbor osim toga da potražim drugi klub“, rekao je Ninković dopisniku Mozzarta u Australiji.
Nekadašnji vezista Crvene zvezde i francuskog Eviana, nastavio je da objašnjava šta se zapravo dogodilo.
„Želim da ljudi znaju istinu o mom odlasku iz Sidneja. Pre nekoliko meseci sam zamolio čelnike kluba da mi kažu kakve planove imaju za mene i gde me vide. Imam 37 godina, porodicu, decu koja u Sidneju idu u školu i treba da planiramo budućnost. Međutim, vreme je prolazilo, a od nadležnih u klubu nije stizao odgovor. Ponudili su mi da ostanem igrače Sidneja, ali pod uslovom da do početka sezone dobijem državljnstvo Australje. Imali su ideju da odradim tri meseca priprema sa ekipom i da onda čekam da li će se dogoditi nešto na šta ne mogu da utičem. I tu nije kraj. Predložili su mi da ako do oktobra ne dobijem državljanstvo za koje sam aplicirao ranije ove godine, završim karijeru, a da će oni oproštaj da mi upriliče u okviru nekog revijalnog meča. Niko me čak nije ni pitao da li želim da završim karijeru. E, to nisam mogao da prihvatim", poručio je rezignirani Ninković, koji će ubuduće umesto nebeskoplavog dres“, nositi crveno-crni dres Vonderersa.
SPORT
Spektakl pred 94.000 navijača: Srpski superheroj nemoćan protiv kralja /video/
Jirgen Klop sa cvetom Natalijina ramonda - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Liverpul stigao do trofeja Komjuniti šilda, zablistao Nunjez
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala