Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti optužio Vučića i Petkovića

© AP Photo / Michael SohnAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da će naredni dani biti izazovni i problematični, jer se Kosovo suočava sa „srpskim šovinizmom“, koji, kako je rekao, veoma dobro poznaje. Kurti je naveo da su „glavni krivci za taj nered predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarija za KiM Petar Petković“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kurti je naveo da su srpske „ilegalne strukture“, pre nego što je počelo izdavanje dokumenata za ulazak i izlazak sa Kosova, blokirale puteve, što je, kako kaže, već ranije planirano.
„Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi u Beogradu i Raškoj. Tamo su ove agresivne akcije koje se danas dešavaju bile planirane i podsticane. Vučić i Petković su zaslužni za nemire“, naveo je Kurti.
„Organi za sprovođenje zakona i bezbednosti prikupljaju informacije, prate situaciju i delovaće u odbrani zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Sledeći sati, dani i nedelje mogu biti izazovni i problematični“, dodaje on.
Kurti navodi i da su „suočeni sa srpskim nacional-šovinizmom koji dobro poznaje“, prenosi Kosovo onlajn.
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SRBIJA
Priština odložila mere za mesec dana, barikade na Kosmetu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala