Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Anđelković: Kurti je krenuo u etničko čišćenje Srba

Zoran Anželković - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Zoran Anđelković, nekadašnji predsednik Privremenog Izvršnog veća Kosova i Metohije, rekao je za Sputnjik da je upozoravao kako može doći do sukoba ukoliko bude doneta Kurtijeva odluka o tablicama i ličnim dokumentima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Srbi to neće lako da prihvate, a Kurti i ROSU jedva čekaju da dođe do nekog incidenta kako bi Srbe sa KiM i Srbiju okrivili za to. Nažalost, njima je i cilj da do incidenta dođe. Ništa me ovo ne iznenađuje, Priština je spremna da iskoristi i najmanji incident i da potpuno preuzme kontrolu nad severom Kosova“, kaže Anđelković.
Prema njegovim rečima, to će voditi u direktan sukob sa Srbima sa KiM ali bitno je da to ne eskalira u oružani sukob.
„Ja se nadam da to toga neće doći ali se toga i plašim. Nemam poverenja da će KFOR da interveniše kako treba i ne mislim da je pred nama samo teška noć već i naredni dani. Kfor može samo da reaguje ako Albanci sa juga Mitrovice krenu na sever i ništa više,“ uveren je on.
Anđelović kaže da je dovoljno da je ROSU prisutna i da pristiže na sever Kosova što je samo pokazatelj da je akcija već pripremljena.
„Albanci nisu u ovo sami krenuli, očito imaju podršku zemalja Kvinte i ne može da se kaže da je to što šalju dodatne trupe pokazatelj toga, tako da je sve ovo predvidljivo,“ ponavlja Anđelković.
Kurti je znao, zaključuje on, da će reakcija Srba biti ovakva, jer njemu je cilj da ima povod da krene u konačno etničko čišćenje Srba.
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SRBIJA
Priština odložila mere za mesec dana, barikade na Kosmetu /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala