- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tajsonova kolekcija na kojoj bi mnogi pozavideli

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONBivši bokserski šampion u superteškoj kategoriji Majk Tajson.
Bivši bokserski šampion u superteškoj kategoriji Majk Tajson. - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Mnoge zvezde drugih sportova umeju da budu lude za fudbalom. Takav slučaj je sa bokserskom legendom Majkom Tajsonom koji može da se pohvali neobičnom kolekcijom fotografija u dresovima različitih klubova i reprezentacija sveta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Od Enkoridža do Vladivostoka postoje klubovi i selekcije koje su imale privilegiju da njihove boje obuče i jedan od najvećih boksera u istoriji – Gvozdeni Majk Tajson.
Neobičan trend je započeo tokom 90-ih, a prema mišljenju fanova jedino američki reper Snup Dog može da mu parira po broju fotografija u dresovima klubova koje ima u kolekciji.
No, vratimo se na Majkla. Među prvim fotografijama bila je ona u dresu reprezentacije Škotske sredinom 90-ih, a ubrzo su i njihove komšije Englezi uspeli da se izjednače fotografijom u belom dresu sa tri lava na grbu.
Kada su u pitanju fotke u dresovima reprezentacija spomenimo i da je Tajson „overio“ još i selekciju Danske, zatim i Brazila i to žuti šampionski dres sa Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.
Ubedljivo najbolja priča vezana je za potpisani dres Argentine koji mu je 2005. lično poklonio pokojni Dijego Armando Maradona.
Nekoliko meseci kasnije Tajson se baš u tom dresu pojavio u Sao Paulu kako bi provocirao Brazilce tokom suđenja za tuču koju je izazvao u noćnom klubu kad je prebio izbacivača.
Na klupskom planu Tajsonova kolekcija dresova uglavnom podrazumeva ostrvske klubove poput Mančester junajteda, Glazgov Rendžersa, Vulverhemptona, Vigana i nižerazrednog Piterboroa.
Van granica Ujedinjenog Kraljevstva Gvozdeni Majk se slikao u dresovima Benfike i Lacija, što mu kolekciju čini još impresivnijom.
Đoan Laporta - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Velika pljačka Čelsija u režiji jednog čoveka
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Jokanovićev fudbaler pobegao pred utakmicu – niko ne zna gde je nestao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala