Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić sa Sančezom: Španija uvek uz Srbiju

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPedro Sančez
Pedro Sančez - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je danas u razgovoru sa španskim premijerom Pedrom Sančezom zahvalnost za principijelnu poziciju Španije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, kao i za kontinuiranu podršku evropskom putu Srbije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sančez je ponovio da Španija podržava Srbiju kada je reč o pitanju Kosova i Metohije i da će biti uvek uz nju u odbrani principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, za koji se zalažu obe države, saopšteno je iz parlamenta.
On je dodao da Srbija treba da postane punopravna članica EU i da će Španija uvek biti uz nju na putu evropskih integracija.
Španski premijer istakao je da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, veoma prijateljski i otvoreni.
„Ubeđen sam da i ekonomski i trgovinski odnosi mogu da dođu na taj nivo”, rekao je on.
Dačić je izrazio zahvalnost zbog istorijski važne posete Srbiji i istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Španije odlični, prijateljski, privilegovani i beleže konstantan uspon, bez otvorenih pitanja.
„Rekao je da ih odlikuje obostrana podrška po temama od vitalnih nacionalnih interesa za obe zemlje“, istakao je Dačić.
On je izrazio uverenost da će poseta i razgovori sa najvišim zvaničnicima naše zemlje, tokom dvodnevne posete Srbiji, dati novi podstrek saradnji na svim nivoima.
Dačić je ponovio da je članstvo u EU naše strateško opredeljenje, kao i da očekuje ubrzanje pregovaračke dinamike, s obzirom da Srbija sprovodi važne reforme i ostvaruje značajne rezultate.
Dačić je rekao da Srbija posebnu pažnju posvećuje daljem intenziviranju parlamentarne saradnje i osvrnuo se na svoju posetu Madridu oktobra 2021. godine, preneo je Tanjug.
Aleksandar Vučić i Pedro Sančez - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SRBIJA
Španski premijer: Podržavamo teritorijalni integritet Srbije, uvek ćemo biti uz vas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala