- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„U recesiji smo, Vol stritu preti kolaps“: Upozorenje gradonačelnika Njujorka

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYNjujorška berza
Njujorška berza - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Gradonačelnik Njujorka Erik Adams izjavio je da se SAD nalaze u recesiji i da Vol stritu preti kolaps.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Nalazimo se u finansijskoj krizi kakva se ne može ni zamisliti“, rekao je Adams na događaju u Njujorku koji je organizovala nevladina organizacija koja pomaže beskućnicima, objavio je portal „Hamodia“.
Izjave Adamsa u suprotnosti su sa uveravanjima američkog predsednika Džozefa Bajdena koji je ranije u četvrtak tvrdio da su, uprkos činjenici da ekonomija usporava, napori Vašingtona u borbi protiv rastuće inflacije u zemlji usmerili ekonomiju na pravi put.
I Adams i Bajden komentarisali su zvanične podatke koji su objavljeni u četvrtak i koji su pokazali da je američka ekonomija već dva tromesečja zaredom u padu, što se smatra znakom recesije, preneo je RT.
Gradonačelnik Njujorka je, međutim, potom malo promenio tonalitet, navodeći da je na predsedniku SAD da pruži procenu stanja u kom se ekonomija nalazi.
„Predsednik će odlučiti kako da zvanično nazove stanje u kojem se nalazimo. Suočavamo se sa teškim ekonomskim vremenima, ali ćemo proći kroz to, jer verujem u predsednika“, rekao je novinarima Adams.
Džozef Bajden u Saudijskoj Arabiji - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SVET
Bajden u Saudijskoj Arabiji, Saudijska Arabija u BRIKS-u: Zašto je propala turneja predsednika SAD?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala