- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Uništen raketni sistem „Tor-M1“ i raketni kompleks „Buk-M1“, pogođeno šest dronova

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Uđi u bazu fotografijaRuski raketni sistem „Buk“
Ruski raketni sistem „Buk“ - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Avion Su-35S Oružanih snaga Rusije je uništio protivaavionski raketni sistem „Tor-M1“ u Harkovskoj oblasti, dok je Su-34 onesposobio raketni kompleks „Buk-M1“ u naselju Razdolovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U Kijevskoj i Černigovskoj oblasti je onesposobljena 30. jedinica mehanizovane brigade koja je nameravala da se uputi u Donbas na poligone u Kijevskoj oblasti, a gubitke je pretrpela i 57. motorizovana pešadijska brigada.
U izveštaju ruske vojske se navodi da je pogođena jedna balistička raketa „Točka-U“, skladište oružja 81. Brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR i tehnika protivnika u 275 rejona.
Protivvazduhoplovna odbrana Rusije je za 24 časa onesposobila šest ukrajinskih dronova u naseljima u Harkovskoj oblasti, kao i u Verhnjetoreckom u DNR-u.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini je uništeno 4.522 jedinice vojne automobilske tehnike, 260 aviona, 145 helikoptera, 1.631 dron, 361 raketni kompleks, 4.181 tenk i druga borbena oklopna vozila, 768 višecevnih bacača raketa, 3.213 minobacača, zaključuje se u izveštaju Ministarstva odbrane Rusije.
Vojnici bataljona Azov polažu zakletvu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Kijev gađao rafineriju i hidroelektranu, „Azov“ objavio lov na učesnike granatiranja zatvora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala