- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Džaferović optužio Hrvatsku da se meša u unutrašnje poslove BiH

© PREDSEDNISTVO SRBIJEŠefik Džaferović
Šefik Džaferović - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović danas je optužio Hrvatsku za mešanje u unutrašnje poslove njegove zemlje, a HDZ BiH da uz podršku Zagreba preti teritorijalnom integritetu BiH.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U izjavi koja je medijima dostavljena iz njegove kancelarije, Džaferović je komentarisao sporenja oko izmena izbornog zakona, uz ocenu da HDZ BiH, nakon što nisu ispunjena njihova očekivanja, sada uz podršku iz Hrvatske prete teritorijalnom integritetu BiH, prenosi Hina.
„Nije nepoznanica da HDZ BiH uz ohrabrenje iz vlasti Hrvatske već duži period preti nasiljem protiv teritorijalnog integriteta BiH ukoliko do izbora ne bude izmenjen izborni zakon po njihovim zahtevima. Radi se o nedopustivim pretnjama koje je trebalo u startu odbaciti“, rekao je Džaferović i pozvao države-članice Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira u BiH da ne tolerišu takvo ponašanje i da pred njim ne popuštaju.
Skandaloznim je nazvao to što visoki zvaničnici Hrvatske pozivaju takozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita da promeni izborni zakon BiH. On takođe smatra i da najviši hrvatski zvaničnici vređaju građane BiH.
„Mi se nismo mešali u unutrašnja pitanja Hrvatske niti smo upućivali pretnje teritorijalnom integritetu Hrvatske, te pozivam vlasti ove susedne države da prestanu, u sinergiji sa HDZ BiH u javnosti i iza zatvorenih vrata pretiti teritorijalnom integritetu BiH“, izjavio je Džaferović.
On je dodao da građani BiH među kojima su i Bošnjaci žele mir i saradnju unutar zemlje, ali su spremni da se brane u slučaju potrebe, prenosi Tanjug.
„Pravo na samoodbranu je pravo propisano poveljom UN i niko ne može zabranjivati da kažemo da ćemo se braniti ako nas ponovo neko napadne“, izjavio je Džaferović.
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
REGION
Sudbina građanina Šmita: Udario na hrvatski zid gneva i ratni doboš Bošnjaka, a Srbi ga ne priznaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala