Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Srbiju stižu dva ruska helikoptera „Kamov“

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaHelikopetr "kamov"
Helikopetr kamov - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da se za najmanje mesec dana očekuje dolazak dva ruska helikoptera „Kamov“, koji su kako je rekao davno plaćeni.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Za manje od mesec dana bićemo opremljeni najmodernijim protivpožarnim helikopterima na svetu koji nose po 5.000 litara vode, dok naši nose vedra sa po 1.000 litara“, naveo je Vučić.
Rekao je da ćemo puno moći da pomognemo u požarima zemljama „Otvorenog Balkana“, ali i svima drugima koji to budu tražili, kao što su to tražili Slovenci.
„Hvala i Borutu Pahoru koji je pozvao da se zahvali i Tanji Fajon i svima ostalima koji su bili fer“, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.
Što se vojske tiče, istakao je da je razlika u opremljenosti i naoružanju u odnosu na period pre 10 godina ne manji od 20 prema jedan.

„To nisu iste vojske, tadašnja je imala jedan vazduhoplov lovačkog tipa koji je mogao da poleti, a danas imamo 14 migova 29 koji lete, već imamo i helikoptera novi više od 35 kupljenih. To nije ista vojska. Da i ne pričam o sistemima Pancir, Fk-3, novim tenkovima...“, zaključio je Vučić.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SRBIJA
Vučić o deceniji vlasti i planovima za budućnost: Mnogo smo uradili, narednih osam meseci kritično
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala