- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbiji treba „bik“, a ne „knežević“

© Liselotte SabroeStrahinja Pavlović Srbija
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Fudbaleri Salcburga pobedili su u prijateljskom susretu slavni Liverpul (1:0), a odličnu partiju pružio je srpski reprezentativac Strahinja Pavlović. Bivši štoper Monaka i Partizana ušao je u igru u drugom poluvremenu i „stavio je u džep“ zvezde „redsa“ – Salaha i Firmina, što je za svaku pohvalu.
Jirgen Klop nije se od prvog sudijskog zvižduka odlučio za najjačih 11. Finalista Lige šampiona istrčao je na teren u kombinovanom sastavu.
Na golu je bio Adrijan, pozadi Bajčetić, Konate, Milner i Džons. Ispred Keita, Mabaja, Eliot i Karvaljo, a u napadu vunderkind Darvin Nunjez.
Salcburg je odoloveao napadima Engleza, da bi preko Šeška u 31. minutu uspeo da dođe do prednosti.
Trener austrijskog prvaka uveo je u igru Strahinju Pavlovića na startu drugog poluvremena umesto Bernarda, dok se na ulazak Liverpulovih superstarova čekalo do 60. minuta.
Tada su na teren kročili Salah, Firmino, Arnaldo, Robertson, Henderson, Van Dajk, ali ni to nije pomoglo da se promeni rezultat.
Prema izveštaju medija, levonogi Srbin u kojeg selektor Orlova Dragan Stojković Piksi ima bezgranično poverenje odradio je odličan posao.
Imao je malo problema sa pozicioniranjem, ali je duele dobijao bez većih problema. Uspevao je i da blokira udarce Liverpulovih ofanzivaca i što je najvažnije doprineo je da mreža „bikova“ iz Austrije ostane netaknuta protiv jednog od najubojitijih napada sveta.
Bivši „knežević“ napustio je početkom letnjeg prelaznog roka Monako i obavezao se na vernost Salcburgu do 2027. godine, a kako je krenulo, čini se da će Pavlović i „bikovi“ biti dobitna kombinacija, što je pun pogodak i za Srbiju koju u novembru i decembru očekuje Mundijal u Kataru.
Poznato je da je Pavlović standardan kod Piksija u poslednjoj liniji nacionalnog tima. Čak i kada nije igrao u Bazelu gde je bio na pozajmici iz Monaka, selektor mu je ukazivao poverenje, a Strahinja mu je uvek vraćao na najbolji mogući način.
Sada je konačno pronašao sredinu koja mu odgovara, koja poseduje mlad tim i ima strpljenja za igrače. Uostalom, odatle su potekle zvezde poput Holanda, Manea, što dovoljno govori o tome da Salcburg i te kako zna da pogodi sa mladim i talentovanim fudbalerima.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SPORT
UEFA kaznila Ljapi zbog isticanja zastave takozvane Velike Albanije
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Navijači Fenerbahčea skandirali Putinu /video/
Reprezentativac Urugvaja Luis Suarez na aerodromu u Nižnjem Novgorodu - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Legenda se vratila kući i pokazala šta je ljubav prema klubu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala