- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Podneta tužba protiv Rafaela Nadala – Argentinac besan na Španca

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Protiv Rafaela Nadala podneta je tužba od strane organizatora turneje u Južnoj Americi koji traže odštetu od 10 miliona evra zbog nesporazuma sa Karlosom Kostom, menadžerom španskog tenisera.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Rafaela Nadala trebalo je da gleda publika na turnirima u Meksiku, Argentini, Ekvadoru i Čileu, međutim zbog nesporazuma sa menadžerom Karlosom Kostom, protiv Španca je pokrenut pravni postupak.
Prema rečima Lisandra Borhesa, jednog go glavnih organizatora teniske Južnoameričke turneje, Karlos je naknadno tražio da Nadal igra turnir u Čileu, a za svaki meč dobije 2,5 miliona evra.
„Kosta je tražio da na spisku bude četiri ili pet datuma i rekao je da Nadal ne prelazi takav put za manje od 10 miliona evra i da su zato potrebna minimum četiri grada“, rekao je argentinski biznismen Lisandro Borhes.
Jedan od glavnih organizatora želeo je da u novembru ugovori sa Špancem dolazak u Južnu Ameriku, ali nije očekivao da će naići na Kostine zahteve.
„Kosta je bitanga i to sam mu rekao u lice, ali njega nije briga. Misli da može da radi šta hoće samo zato što ga Nadal štiti. Reći ću vam nešto, nama nije bilo lako da pokrenemo pravni postupak protiv jednog od najboljih sportista u istoriji samo zato što je njegov menadžer nitkov. Meni to nije ni malo smešno, ali je istina da nemamo drugi izbor“, poručio je Borhes.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Da li i kako Đoković može na US Open?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala