- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpska zver“ se budi kada je najranjivija – Italijan nije spavao zbog Novakove tajne

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković napravio je u četvrtfinalu Vimbldona protiv Janika Sinera jedan od najvećih preokreta u karijeri kada je posle 0:2 uspeo da se plasira u polufinale. Prošlo je više od dvadeset dana od tog meča, ali Italijan je i dalje fasciniran Novakovom igrom od trećeg seta pa sve do kraja meča, na šta je uticao jedan „tajni“ razgovor.
Đoković je četvrtfinale Vimbldona otvorio izuzetno loše, ali igra u prva dva seta nikoga nije zabrinula jer svi oni koji prate karijeru sprskog tenisera dobro znaju da se preokret krije iza ćoška, pogotovo u važnim mečevima.
Novak nije ličio na Novaka koji je šest puta osvojio Vimbldon i samo se čekao trenutak kada će probuditi taj šampionski stav u sebi, što se i dogodilo u trećem setu.
Imao je Janik Siner dobru priliku za najveće čudo u dosadašnjoj karijeri, ali je dobro znao iako se uzalud trudio da iznova analizira svaki udarac, da od trećeg seta nije više ništa bilo u njegovim rukama.
„Nikada ne mogu da spavam posle poraza. Odmah počnem da gledam snimke sa meča jer želim smesta da vidim u čemu sam grešio i naučim. Sa Vimbldona nosim mnogo pozitivnih stvari. Stekao sam neprocenjivo iskustvo na travi i igrao protiv Novaka Đokovića na Centralnom terenu. Dobro sam igrao protiv Novaka. Žao mi je što nisam bio agresivniji u trećem i četvrtom setu. U petom setu nisam mogao ništa“, prisetio se Siner za italijansku „Republiku“.
Đoković je počeo sa fantastičnim tenisom u trećem setu i već tada iako je bio u zaostatku delovalo je da je stavio tačku na meč
„Imao sam zver za rivala sa druge strane mreže. Novak je zaslužio da pobedi, ali ipak mi je nastup u Londonu doneo samopouzdanje“, istakao je Siner.
Ono što Italijan nije znao je da je srpski as imao „tajni“ razgovor sa samim sobom u svlačionici. Od trenutka kada je Novak sebi rekao da može, on je i uspeo i kasnije sve sigurnijim koracima stigao do sedmog trofeja sa najprestižnijeg teniskog turnira.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
SPORT
Podneta tužba protiv Rafaela Nadala – Argentinac besan na Španca
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Da li i kako Đoković može na US Open?
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Lajoviću dva brejka dovoljna da sruši Karaceva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala