- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moguća obustava tranzita robe u Kalinjingrad zbog problema sa litvanskom bankom

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaKalinjingradska oblast
Kalinjingradska oblast - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Odbijanje litvanske banke, koja servisira tranzit robe u Kalinjingrad da sarađuje sa Rusijom, znači da od 1. septembra neće biti moguće plaćanje tranzita i Litvanija može da obustavi prolazak transporta, izjavio je gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ruski otpravnik poslova u Litvaniji Sergej Rjabokonj saopštio je da je Ministarstvu inostranih poslova baltičke države uputio notu zbog moguće obustave plaćanja za tranzit do Kalinjingrada.
Kako je objasnio diplomata, ruski operateri koji koriste usluge Litvanske železnice, moraju da plaćaju za prevoz robe. Viljnus je sve transakcije usmerio preko jedne banke, „Šauljaj banke“, koja je najavila da će od prvog septembra obustaviti sve operacije sa Rusijom.
Viljnus je od 18. juna zabranio prevoz preko svoje teritorije do Kalinjingradske oblasti robe koja je pod sankcijama Evropske unije: građevinskog materijala, metala, drveta, cementa, đubriva, alkohola, ikre i drugih kategorija. Generalno, oko polovine celokupnog obima isporuka. Prema tvrdnjama litvanskih vlasti, pridržavaju se sankcija EU.
Evropska komisija je, nakon toga, objavila saopštenje u kome se pojašnjava da tranzit u Kalinjingrad drumskim saobraćajem ostaje pod zabranom, a tranzit železnicom je moguć uz odgovarajuću kontrolu.
Vagoni na železničkoj stanici u Kalinjingradu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
Prvi voz sa cementom stigao u Kalinjingrad preko Litvanije
Ruski grad Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
RUSIJA
Litvanija pokušava da ekonomski uguši Kalinjingrad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala