- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: Hrvatska mora da reaguje na Izetbegovićeve pretnje

© Tanjug / HINA/DAMIR SENCARZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović oštro je kritikovao hrvatsku vladu jer, kako je naveo, ne reaguje na preteće izjave predsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Milanović je naveo da hrvatska vlada „gluvo i bez treptaja sluša pretnje iz Bosne i Hercegovine, jezik mržnje i netrpeljivosti koji se valja sarajevskim ulicama“, prenosi Hina.
Na stranačkom skupu u Hadžićima u BiH Izetbegović je doslovce izjavio „prebrojali smo se“, najverovatnije misleći na Bošnjake.
„Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate“, naveo je Izetbegović, kako prenosi Kliks.
Osvrćući se na odluku visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita o tehničkim izmenama Izbornog zakona BiH, Milanović je rekao da Šmit ne koristi svoja ovlašćenja kako bi nametnuo izborni zakon koji bi osigurao prava Hrvata u BiH i dodao da je on nelegalno izabran na dužnost visokog predstavnika.
Hrvatski predsednik je podsetio da je mesecima insistirao da se izmeni aktuelni izborni zakon u BiH, jer po njegovoj oceni taj pravni akt donosi štetu tamošnjim Hrvatima, navodi Hina, prenosi Tanjug.
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
REGION
Američka ambasada: Šokirani smo i zgroženi izjavom Izetbegovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala