- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Američka ambasada: Šokirani smo i zgroženi izjavom Izetbegovića

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmerička zastava
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Američka ambasada u BiH oštro je osudila izjave lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića koji je indirektno pretio ratom kada je izjavio da su se Bošnjaci "prebrojali" i da su svesni svoje vojne snage.
U objavi na Tviteru Ambasade SAD stoji da su "šokirani i zgroženi" zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića.
"U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele i podstiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mesto u evroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost saradnji i kompromisu a ne implicitnoj pretnji pribegavanjem nasilju, potrebni su za rešavanje problema ove zemlje koji se pogoršavaju", navodi se u izjavi.
Ambasada je reagovala na Izetbegovićev istup na predizbornoj tribini SDA u mestu Hadžići pored Sarajeva gde je izjavio da Bošnjaci imaju pripremljen odgovor "za ne daj Bože".
"Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate", kazao je Izetbegović.
Iz opozicije su mu odmah odgovorili da neprimereno huška na rat, a u brojnim reagovanjima političara iz Republike Srpske prevladale su ocene da to čini samo zbog izbora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala