Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka povodom smrti osam rudara iz rudnika „Soko“

Pratite nas
Nakon završene istrage, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu je donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka povodom smrti osam rudara iz rudnika "Soko", koji su stradali u nesreći 1. aprila.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu povodom nesreće u rudniku "Soko".
Tužilaštvo je donelo ovu odluku nakon što je pribavilo izveštaj stručne komisije koju je formiralo Javno preduzeće "PEU Resavica", a u čijem radu je učestvovala i Republička inspektorka za rudarstvo Zorica Vukadinović.
Takođe, pribavljen je i izveštaj Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o izvršenoj obdukciji tela stradalih rudara i nalazi i mišljenja Komisije veštaka Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.
U rudniku Soko, kod Sokobanje, 1. aprila je poginulo osam rudara, kada se deo jame obrušio a rudari ostali zarobljeni, preneo je Tanjug.
Rudnik - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SRBIJA
Tragedija u rudniku kod Sokobanje, obrušio se deo jame: Poginulo osam rudara, više povređenih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala