- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki senator: Uvesti sankcije svima koji pomažu Kini da kupi naftu iz Rusije

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftne pumpe u Tatarstanu
Naftne pumpe u Tatarstanu - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Američki senatori na čelu sa Markom Rubiom iz Republikanske partije su pozvali vlasti da uvedu sankcije za prodaju ruske nafte i drugih energenata Kini, javlja agencija „Blumberg“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njegovoj informaciji, senatori Marko Rubio i Rik Skot (republikanci iz države Florida) i Kevin Kramer (republikanac iz države Severna Dakota) su autori zakona koji podrazumeva uvođenje kazni za bilo koju organizaciju, koja osigurava ili registruje tankere koji prevoze naftu ili tečni prirodni gas iz Rusije u Kinu.
Kako navodi agencija, prekid isporuka ruske nafte Kini može dovesti do toga da Peking kupuje za naftu sa Bliskog Istoka i Afrike, što potencijalno može dovesti do povećanja cena na sirovine.
Sankcije na uvoz ruske nafte, koje su uvele Evropska unija i SAD , su dovele do naglog rasta cena, što je omogućilo Rusiji da prebaci velike količine sirovina na druga tržišta, pre svega u Indiju i Kinu i čak da poveća prihode, bez obzira što prodaje po sniženim cenama manje količine nafte. EU i SAD imaju i gubitke i veću inflaciju.
Nakon samita lidera G7 je objavljeno da je dogovoreno da će razmotriti mogućnosti da ograniče cene ruske nafte zabranom transporta nafte morskim putem, u slučaju da je vrednost sirovina veća od maksimalne cene koju su dogovorili međunarodni partneri.
Potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak je ranije nazvao korake u pravcu ograničenja cena nafte iz Rusije još jedan pokušaj mešanja u tržišne mehanizme, prema njegovim rečima, to može da dovede do disbalansa na tržištu, nedostatka energije i rasta cena.
Naftna paltforma - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
RUSIJA
Blumberg „otkriva“ plan Rusije za suprotstavljanje naftnoj politici G7
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala