- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Parni valjak“ ipak ostaje bez „motora“ – Rusi odvode Zdjelara za siću /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Partizana Saša Zdjelar
Fudbaler Partizana Saša Zdjelar  - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Vicešampion Srbije Partizan izgleda će ostati bez jednog od najbitnijih fudbalera već na startu sezone – Saše Zdjelara. Kapiten crno-belih u ugovoru ima izlaznu klauzulu od simboličnih 500 hiljada evra, što će iskoristiti CSKA iz Moskve da ga odvede, tvrdi ruski Čempionat.
Pomenuti portal lansirao je u ponedeljak uveče da će iskusni vezni fudbaler biti novo pojačanje „armejaca“ i da će potpisati trogodišnji ugovor, uprkos tome što je istog dana, samo nekoliko časova ranije generalni direktor kluba iz Humske Miloš Vazura demantovao da kapiten odlazi iz Partizana.
Klauzula od pola miliona evra, što je u modernom fudbalu sića, je nešto od čega Partizan ne može da pobegne, a CSKA bi upravo na pomenutu „kartu“ mogao da dobije ozbiljnog fudbalera za male pare.
Potrebno je samo da ruski gigant aktivira pomenutu kluzulu i Zdjelar će srpsku prestonicu zameniti ruskom.
Vezista koji se sa omladinskom selekcijom Srbije popeo na krov sveta na Novom Zelandu 2015. godine, vratio se u srpski fudbal pre četiri godine kada je Partizan platio Olimpijakosu 500.000 evra, a sada će po svemu sudeći za identičnu sumu ostati bez njega.
Zdjelar je u crno-belom dresu odigrao 197 mečeva, postigao je šest golova uz 21 asistenciju i prema procenama specijalizovanog fudbalskog sajta „Transfermarkt.de“ vredi oko tri i po miliona evropskih novčanica.
Sve to samo je još jedan pokazatelj da će „parni valjak“ biti na ogromnom gubitku ukoliko „motor“ ekipe Srbiju zameni Rusijom za tričavih 500.000 evra.
Odlazak iskusnog Zdjelara značajno bi uticao na kvalitet Partizana koji je već pet godina bez titule prvaka Srbije, a sada posle tri uvodna kola Superlige sa novim trenerom Ilijom Stolicom, već zaostaje četiri boda za šampionom Crvenom zvezdom.
Saša Ilić, fudbaler Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
SPORT
Ilić je „osetio trenutak“, a CSKA je to naplatio /video/
Giljermo Varela - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
„Odbegli“ se vratio, ali u Moskvi za njega više nema mesta: „Kao španska serija!“
Nemanja Matić  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
„Kao da ubijem nečije rođake i tražim da drže moju sliku“ – Nemanja ponovo očitao lekciju Englezima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala