- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Pokrenuta istraga zbog malverzacija sa kriptovalutama u SAD

© Depositphotos.com / PeshkovBlokčejn
Blokčejn - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Američka komisija za hartije od vrednosti sprovodi istragu o tome da li je kripto berza „Koinbejz global“ nepropisno dozvolila Amerikancima da trguju digitalnom imovinom koja je trebalo da bude registrovana kao hartije od vrednosti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Portparol „Koinbejza“ je, u odgovoru na upit Rojtersa, naveo da kompanija ne listira hartije od vrednosti na svojoj platformi, dok je šef njene pravne službe Pol Greval rekao da će rado sarađivati sa Komisijom po tom pitanju.
„Uvereni smo da naš rigorozni proces kontrole – proces koji je Američka komisija za hartije od vrednosti već proverila – drži hartije od vrednosti van naše platforme“, dodao je Greval.
Agencija „Blumberg“, koja je prva izvestila o ovoj istrazi pozivajući se na dva pouzdana izvora, navela je da se kontrola Komisije pojačala otkako je „Koinbejz“ proširio broj tokena koje nudi za trgovanje.
Istrazi koju vodi nadležna jedinica Američka komisija za hartije od vrednosti prethodila je njenom ispitivanju navodne šeme insajderske trgovine koja je otkrivena prošle nedelje, prenosi Tanjug.
U prvom slučaju insajderske trgovine kriptovalutama, američki tužioci su optužili Ishana Vahija, bivšeg menadžera proizvoda u „Koinbejzu“, za deljenje poverljivih informacija o predstojećim objavama novih kriptovaluta koje će „Koinbejz“ ponuditi korisnicima da njima trguju putem njegove platforme.
U građanskim tužbama vezanim za to, Komisija je navela da su Vahijev brat Nihil Vahi i njihov prijatelj Samer Ramani kupili i prodali najmanje 25 kripto-sredstva ostvarivši profit, od čega je Komisija devet identifikovala kao hartije od vrednosti.
Komisija je u to vreme odbila da potvrdi da li će u žalbi tražiti akciju protiv „Koinbejza“ zbog listiranja tokena koji se smatraju hartijama od vrednosti.
Ova platforma za kriptovalute je ranije zatražila od Komisije da razvije pravila za funkcionisanje imovine digitalnih hartija od vrednosti.
Suvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
EKONOMIJA
„Kripto slom“: Dramatičan pad kriptovaluta, stručnjaci procenili kada će dotaći dno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala