- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Kripto slom“: Dramatičan pad kriptovaluta, stručnjaci procenili kada će dotaći dno

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Uđi u bazu fotografijaSuvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum
Suvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Najpoznatije kriptovalute zabeležile su dramatičan pad vrednosti u poslednjih sedam dana. Bitkoin je pao 27,7 odsto, etereum 35 odsto, dodžkoin je izgubio 26 odsto vrednosti, dok je šiba inu pao za 22,9 odsto. Drastičan pad vrednosti doneo je i novi termin na tržište digitalnih valuta – „kripto slom“ (Crypto crash).
Broj dugoročnih vlasnika bitkoina koji su ga prodavali sa gubitkom u poslednje vreme, najveći je od marta 2019. godine, kada je ta kriptovaluta vredela oko 4.000 dolara, navodi Hulio Moreno, analitičar „Kriptokvanta“, prenosi magazin „Market voč“, u vlasništvu „Dau Džons grupe“.
Prosečan vlasnik bitkoina zabeležio je gubitak prvi put od marta 2020. godine, kada je izbila pandemija virusa korona u SAD, dodaje Moreno.
Stručnjaci procenjuju da bi bitkoin mogao da dotakne dno, odnosno da ima najnižu vrednost krajem ove ili početkom sledeće godine, navodi „Market voč“. To predviđanje zasnivaju na prethodnom kretanju vrednosti kriptovaluta i činjenici da se nagrada minerima smanjuje za 50 odsto, na svakih 210.000 blokova ili otprilike na svake četiri godine.
Mnoge platforme koje se bave trgovinom kriptovalutama zapale su u krizu, što bi dalje moglo da pogorša situaciju na tom tržištu, navodi ovaj magazin.
Rudarenje kriptovaluta - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
EKONOMIJA
Rudari kriptovaluta napuštaju brod koji tone
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
EKONOMIJA
Da li je sa „kripto zimom“ iščezla pohlepa?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala