- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Da li je sa „kripto zimom“ iščezla pohlepa?

CC0 / Pixabay / Bitkoin
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Kripto tržište prolazi kroz vrlo teške dane, ali ulagači bi trebalo da budu spremni na to, jer se u prošlosti bitkoin često pomerao 80 odsto ili više od vrha.
Nismo još tako daleko, ali u utorak je bitkoin skliznuo ispod 21.000 dolara (najniže u zadnjih godinu i po), pa je već bio 70 odsto niži nego na rekordu pre dobrih godinu dana.
U to vreme (čak ni sa ulaskom velikih igrača iz finansijske industrije) nije nedostajalo priča o tome kako će bitkoin uskoro vredeti 100.000, a eter 10.000 dolara.
Međutim, kripto zima koja je zavladala ove godine sada je oterala svu pohlepu, mnogi koji su se zakleli prošlogodišnjim rekordom da će iskoristiti priliku i kupiti do maksimuma ako bitkoin padne ispod 30.000, sada su uplašeni i čekaju još niže nivoe, piše SEEbiz.
Bitkoin je pre sedam dana bio na 31.000 dolara, sada je 10.000 niži. Tržišna kapitalizacija celog tržišta pala je ispod bilion dolara. Sada je više od polovine svih ulagača u vlasništvu bitkoina s njihovim ulaganjem u minusu. Uz to, stvari su početkom ove sedmice zakomplikovali i neki neugodni događaji koji dovode u pitanje verodostojnost kripto industrije.
Neke menjačnice ili platforme privremeno su obustavile podizanje, uključujući najveću menjačnicu kriptovaluta „Binans“. Kriza se reflektuje i u najavi otpuštanja u kompanijama kao što su Crypto.com i Coinbase, a da ne pominjemo MicroStrategy, koji je kupio bitkoine za gotovo četiri milijarde dolara po prosečnoj ceni od 30.700 dolara.
Gubitak je sada u milijardama, ali je kompanija demantovala informacije o „margin callu“ – situaciji u kojoj bi, ako ne osigura dovoljno sredstava za pokriće svoje investicije, morala da likvidira celu poziciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala