- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„U Evropi neće biti hrane, neće biti grejanja – Rusija još jednom pruža ruku pomoći“

© AP Photo / Jae C. HongOlimpijska zastava i krugovi
Olimpijska zastava i krugovi - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Dmitri Sviščev, šef Odbora ruske Dume za fizičku kulturu i sport, predložio je da Olimpijske igre 2024. godine budu premeštene iz Pariza u Moskvu zbog, kako je naveo, problema sa kojima će se suočiti Evropa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sviščev je istakao da, sagledavajući trenutnu spoljnu politiku Francuske, ta država neće imati novca za narednu deceniju.
„Ljudi u Evropi, oprostite mi, ali nemaju šta da jedu niti čime da greju svoje kuće. I apsolutno je logično, u takvim okolnostima, pomisliti na probleme u pripremama za Olimpijske igre u Parizu. Čini se da je jedina opcija organizovati Igre na skroman način i sniziti lestvicu koju smo mi podigli na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i na drugim sportskim događajima“, naveo je Sviščev.
On je istakao i da troškovi organizacije velikog događaja kakve su Olimpijske igre svakodnevno rastu, sudeći prema izveštajima iz Evrope.
„Čak i ako uspeju da pronađu novac, narod neće moći da razume političare. Narod će biti besan ako temperatura vode u bazenu bide veća od temperature vode u njihovim kućama. Znate koliko su Evropljani osetljivi na to“.
Sviščev je istakao i da je vreme da evropske kolege trezveno pristupe situaciji.
„Ako ne mogu da priušte sebi organizaciju Olimpijskih igara, onda dozvolite im da odbiju. Ili čak bolje, dozvolite Olimpijskom komitetu Rusije organizaciju na najbolji mogući način. Imamo infrastrukturu, imamo mogućnosti, imamo iskustvo. Imamo i želju. Zašto ne? Mi još jednom pružamo ruku pomoći Evropi i mi možemo da ih spasemo“, istakao je Sviščev.
Olimpijska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
SPORT
I dalje traje olimpijska hajka na Ruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala